Goran Hareketi seçmenlerinden özür diledi

Irak ve Kürdistan Bölgesi’nde gerçekleştirilen seçimlerde hiç bir sandalye alamayan Goran, seçmenlerinden özür diledi.

Goran Hareketi seçmenlerinden özür diledi

Dün gerçekleştirilen Irak parlamento seçimlerine Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ile “Kürdistan İttifakı” adıyla katılan Değişim Hareketi’nin (Goran) hiç bir adayı parlamentoya girmeye hak kazanmadı.

Resmi olmayan sonuçlara göre Kürdistan İttifakı’nın kazandığı tüm sandalyeler KYB’nin belirlediği adaylara gitti.

Konu hakkında Goran Hareketi’nden yapılan açıklamada, “Şart ve koşullara rağmen halktan gereken güveni alamamış olmamız bizim hatamızdır” denildi.

Açıklamada, “Açıkça belirtmek gerekiyorsa hareketimizin siyasetinde köklü bir değişime ihtiyaç var. Çünkü seçmenlerimiz diğer tüm vatandaşlarımızın yaptığı gibi tavır alıp seçimi boykot etmiştir. Bu acı gerçeğin sorumluluğunu aldığımızı ve en kısa zamanda köklü değişime gideceğimizi bildirmek istiyoruz” ifadelerine yer verildi.

2014'teki seçimlerde 9 vekil çıkaran Goran 2018’deki seçimlerde 5 vekil çıkarmış ancak, Adalet ve Demokrasi Koalisyonu, Kürdistan İslami Birlik Parti (Yekgırtu), Kürdistan Topluluk Partisi (Komel), Komünist Parti ve İslami Hareket Partisi ile ortak açıklama yaparak seçimlere hile karıştırıldığını savunmuştu.

10 Ekim’de gerçekleştirilen erken genel seçimlerin ardından sandıklar açılmaya başladı.

Resmi olmayan sonuçlara göre Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) 32 sandlaye alırken, KYB 15, Yeni Nesil 9, İslami Birlik (Yekgurtu) 3 ve Adalet Topluluğu ise 1 sandalye almayı başardı.