Amedî halkından, PKK ve TSK'ya protesto

Amedî halkından, PKK ve TSK'ya protesto

PKK ile TSK arasındaki çatışmalar nedeniyle sürekli savaş uçaklarının hedefi olan Kütdistan Bölgesi’nin Duhok kentinin Amedi ilçesinin Çemankê nahiyesinde yaşayanlar bir protesto eylemi gerçekleştirerek sorunun çözülmesini talep etti.

Gare Dağı’nın eteklerinde bulunan Çemankê nahiyesi sakinleri PKK’nin varlığını bahane eden TSK’nın savaş uçaklarının sürekli hedef olmasından bezmiş durumda. Hemen hemen haftanın her günü bazen aynı günde bir kaç kez uçak savaşlarının bombardımanı yüzünden bölgedeki halk bağ ve bahçelerine gidemez duruma geldi. Bombardımanlarda şimdiye kadar 20 Kürt sivil hayatını kaybederken çok sayıda kişi yaralandı ve köyler büyük zarar gördü.

Bu sabah Duhok kentinin Amedî ilçesinin Gare Dağı eteğindeki Çemankê nahiyesinin sakinler Türk savaş uçaklarının bombardımanlarını ve PKK’nin bölgedeki varlığını protesto etti.

Protestocular ellerinde taşıdıkları dövizlerde “Sivillerin öldürülmesine hayır!” “Köylerin boşaltılmasına hayır!” “Doğanın katledilmesine hayır” “Ekinlerin yakılmasına hayır” ifadelerinin yer alması dikkat çekti. Protestocular Türk ordusu ve PKK’nin yaşam yerlerini savaş alanına çevirmesine tepki gösterdi.

BasNews’e Nîhmet Şukrî isimli eylemci  artık saldırılardan ötürü canlarından bezdiklerini belirterek “ Kaç yıldır bizim halimiz bu. Türkiye savaş uçakları PKK’nin varlığı nedeniyle köylerimizi, bahçelerimizi bombalıyor. Bu durum son bulmazsa göç etmek zorunda kalacağız” dedi.  

Çemankêliler Kürdistan Bölgesi Hükümetinden ve ilgili yerlerden sözkonusu duruma çözüm bulunmasını istedi.