Kerkük Valisi Necmedin Kerim: Kürdistan bayrağı inmeyecek

Irak parlamentosunun Kerkük'te dalgalanan Kürdistan bayrağının indirilmesi kararına cevap veren Kerkük Valisi Necmedin Kerim, kararın anayasaya aykırı olduğunu ve Kürdistan bayrağının inmeyeceğini söyledi.

Kerkük Valisi Necmedin Kerim: Kürdistan bayrağı inmeyecek

Irak parlamentosunun Kerkük İl Meclisi'nin Kerkük'teki tüm resmi kurum ve kuruluşlarda Irak bayrağının yanı sıra Kürdistan bayrağının da göndere çekilmesi kararının Irak anayasasına aykırı olduğu gerekçesiyle dün aldığı Kürdistan bayrağının indirilmesi kararına tepki gösteren Kerkük Valisi Necmedin Kerim, Irak parlamentosunun aldığı kararın anayasaya aykırı olduğunu ve Kürdistan bayrağının indirilmeyeceğini söyledi.

Kerkük'te gazetecilerin karşısına çıkan Kerkük Valisi Necmedin Kerim, Kerkük İl Meclisi'nin aldığı kararın anayasaya aykırı olmadığını, tam tersine anayasaya uygun olduğunu ve adil bir mahkeme tarafından konu değerlendirildiğinde haklı olduklarının anlaşılacağını söyledi.

Kerkük İl Meclisi'nin 28 Mart'ta Kerkük'teki tüm resmi kurum ve kuruluşlarda Kürdistan bayrağının dalgalanması kararına ilişkin dün Irak Parlamentosu, kararın anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle Kürdistan bayrağının indirilmesi kararını almıştı.

28 Mart'taki Kerkük İl Meclisi'nin Kürdistan bayrağının da dalgalanması karar oylaması, meclisteki Arap ve Türkmen temsilciler tarafından boykot edilmiş ancak mecliste çoğunluğu oluşturan Kürt temsilcilerin oylarıyla karar onaylanmıştı.