Suriye'nin PYD'den 'Tişrin Barajı' talebine ABD'den red!

Suriye rejiminin, PYD'den Tişrin Barajı'nı kendilerine teslim etmesini istediği ancak ABD'nin kabul etmediği gerekçesiyle PYD'nin bu talebi reddettiği iddia edildi.

Suriye'nin PYD'den 'Tişrin Barajı' talebine ABD'den red!

Geçtiğimiz ay Minbic'de bir araya gelen PYD ve Suriye rejim yetkilleri, Minbic'in Şam yönetimine bırakılması konusunda anlaşmaya varmıştı.

Adının açıklanmasını istemeyen Rojava Kürdistan'ından bir yetkilinin BasNews'e verdiği bilgiye göre; Suriye rejimi bu görüşmede, daha önce koalisyon güçlerinin desteğiyle Suriye Demokratik Güçleri(HSD) tarafından kurtarılan Tişrin Barajı'nın da kendilerine teslim edilmesini talep etti.

Söz konusu kaynak, PYD yetkililerinin Şam'ın bu talebini ABD'nin Tişrin Barajı'nın teslim edilmesini kabul etmediği gerekçesiyle reddettiğini söyledi.

BasNews'e konuşan Rojavalı kaynağa göre, ABD, HSD güçlerinin koalisyonun desteğiyle kurtardığı bölgelerin Suriye rejim güçlerine teslim edilmesini kabul etmiyor.

Koalisyon güçleri, Suriye rejim güçlerinin Fırat'a doğru ilerlemesini engellemek maksadıyla HSD'yi havadan destekleyerek Tabqa Barajı'nı kontrol etmelerini sağlamıştı.