Kubad Talabani: Bu aşamayı geçip zafer kazanacağız

Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani, Kürtlerin Kürdistan Bölgesi idaresi dışındaki Kürdistani bölgelerde il meclisi seçimlerine yoğun katılım gösterdiğini belirterek, “Aralarında çelişkiler olsa da Kürt partiler seçimden sonra Kürdistani bölgeler için birlikte çalışmalı” dedi.

Kubad Talabani: Bu aşamayı geçip zafer kazanacağız

Irak’ın 13 vilayetinin yanı sıra Kerkük ve Musul’da il meclis seçimleri için bugün halk sandık başına gitti.

Rûdaw TV özel seçim bültenine katılan Kürdistan Bölgesi Başbakan Yardımcısı ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Politbüro üyesi Kubad Talabani, seçimi Xaneqin ve Kelar ilçelerinden seçmenlerle iç içe takip ettiğini söyledi.

Talabani, “Seçmenleri oy kullanmaları yönünde teşvik için gelmiştim ama gördüm ki onların böyle bir teşvike ihtiyacı yok. Burada halkın coşkusu ve katılımı çok iyi düzeyde” dedi.

Seçime katılımın yüksek olmasını beklediğini aktaran Talabani, “Şu ana kadar gördüğüm tablo gerçekten umut verici. Sanırım halk tehlikeyi fark etmiş, bu seçimlerin Kürdistan’ın konumunu güçlendirmek adına hayati ve hassas olduğunu biliyorlar” yorumunu yaptı.   

“Bu aşamayı geçip zafer kazanacağız” diyen Talabani, Kerkük ve diğer Kürdistani bölgelerde Kürtlerin yeniden yerel yönetimde söz sahibi olacaklarını söyledi.

Talabani, “Aralarında çelişkiler olsa da Kürt partiler seçimden sonra Kürdistani bölgeler için birlikte çalışmalı. Hiç birimiz bu süreçte duyarsız davranamayız. Kürtler bu bölgelerde güçlü olrusa Bağdat’ta da güçlü olur. Sonuçların çok iyi olacağını tahmin ediyor” dedi.

Kelar ve Xaneqin’de vatandaşlarla konuştuğunu aktaran Kubad Talabani, seçim süreci ile ilgili herhangi bir şikayet almadığını söyledi.  

 Kerkük’te Kürtler 2005’te yapılan il meclisi seçimlerine, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (KYB) öncülüğünü yaptığı “Kardeşlik Listesi” ile katılmış, Kerkük İl Meclisindeki 41 sandalyenin 26'sını kazanarak valiyi belirlemişti.