Ankara Valiliği: Kaçırılan Ezidi kız çocuğu IŞİD’li aileden alındı, kaçıran kişi tutuklandı

Ankara Valiliği, Şengal’den kaçırdığı Ezidi kız çocuğunu derin internette (dark web) satışa çıkaran IŞİD mensubu Sabbah Ali Oruç'un tutuklandığını, Oruç'un ailesine geri verilen çocuğun ise korumaya alındığını bildirdi.

Ankara Valiliği: Kaçırılan Ezidi kız çocuğu IŞİD’li aileden alındı, kaçıran kişi tutuklandı

IŞİD'in 2017'de Türkiye'ye kaçırdığı, ardından dark web’de satışa çıkarılan ve 2021'de örgütün Ankara'daki hücre evine düzenlenen operasyonla kurtarıldığı açıklanan Ezidi kız çocuğuna dair dosyada yeni gelişme yaşandı.

Artı Gerçek'ten Hale Gönültaş'ın haberine göre, çocuğun kendisini kaçıran IŞİD yöneticisi Sabbah Ali Oruç'un ailesine teslim edildiği belgeleriyle ortaya çıktı. Dün görülen duruşmada durumun ortaya çıkması üzerine Ankara Valiliği açıklama yaptı. Valilik, çocuğu kaçıran Oruç’un tutuklandığını, IŞİD’li aileye teslim edilen çocuğun ise yeniden koruma altına alındığını bildirdi.

Valiliğin ilgili açıklaması şöyle:

"Ezidi bir kız çocuğun satılığa çıkarıldığına dair sosyal medyada yer alan bilgiler üzerine İl Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan çalışma sonucunda, Irak uyruklu S.O., beraberindeki Ezidi çocuk A. S. O. ile birlikte ele geçirilmiş olup; S.O. adli mercilerce tutuklanmış ve Ezidi çocuk A. S. O, Valiliğimizce devlet koruması altına alınmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur."

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da açıklama yaparak, “Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan yabancı uyruklu S.O. iddialar üzerine kendi ikametgahından İl Emniyet Müdürlüğümüzce gözaltına alınmıştır. Yabancı uyruklu çocuk A.S.O. ise annesi S.A.M. ile birlikte yaşadığı kendi ikametinden çocuğun üstün yararı düşünülerek örselenmemesi adına tedbir amaçlı olarak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz tarafından devlet korumasına alınmıştır” dedi.