Aydın'da KYK yurdunda asansör düştü, 1 öğrenci hayatını kaybetti: Yurt müdürü açığa alındı!

Aydın'da KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdunda arızalanan asansörün düşmesi sonucu bir öğrencinin hayatını kaybetmesiyle üzerine yurt müdürü açığa alındı.

Aydın'da KYK yurdunda asansör düştü, 1 öğrenci hayatını kaybetti: Yurt müdürü açığa alındı!

Aydın'da, KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdunda arızalanan asansör düştü, olayda 1 öğrenci hayatını kaybetti.

Dün akşam saatlerinde yaşanan olayda, arızalanan asansörün düşmesi sonucu 1 öğrenci hayatını kaybetti.

Asansörün daha önce de arızalandığı ve öğrencilerin tamir ve bakımının yapılması için yurt idaresine başvurduğu öğrenildi.

Olayla ilili açıklama yapan Aydın Valisi Yakup Canbolat, yurttaki 15 kişilik asansöre 16 kişinin bindiğini, asansörün, birinci kattayken henüz kapı kapanmadan kaymaya başladığını belirterek, bu sırada asansördeki öğrencilerden birinin panik halinde dışarı çıkmak isterken arada sıkışarak vefat ettiğini söyledi.

Vali Canbolat, "15 öğrencinin sağlık durumunda bir problem yok.

Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığı, olayla ilgili incelemelerin devam ettiğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, olayla ilgili adli ve idari soruşturmanın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütüldüğü belirtildi.

Açıklamada, "Öğrencimize Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz. Bakanlığımız tarafından yurt müdürü açığa alınmış olup, olayla ilgili müfettiş görevlendirilerek gerekli incelemeler başlatılmıştır. İncelemeler neticesinde varsa ihmali tespit edilen sorumlular hakkında gereği yapılacaktır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur” denildi.

Olayda, Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4'üncü Sınıf Öğrencisi Zeren Ertaş hayatını kaybetmişti.

Kimliği belirlendi

Hayatını kaybeden öğrencinin Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4'üncü Sınıf Öğrencisi Zeren Ertaş olduğu ve ailesine haber verildiği öğrenildi.

Zeren Ertaş’ın 9 Temmuz’da sosyal medya hesabından asansör fotoğrafı paylaştığı ve asansörün üzerinde "Sadece ölüler görür" ifadesinin uyer aldığı görüldü.