Kılıçdaroğlu'ndan Sedat Peker'e yanıt

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “HDP ile bir ittifakımız yok, olsa söyleriz. HDP'yi düşmanlaştırıyorlar. HDP bir siyasi parti. Meclis'te grubu var” dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan Sedat Peker'e yanıt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya platformu Twitch'de Jahrein kullanıcı adı ile bilinen Ahmet Sonuç'un gündeme dair sorularına yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, PKK'ye ilişkin kendisine yöneltine bir soruya da, "PKK terör örgütüdür. Gara operasyonunda bölücü terör örgütü dedik biz. MSB, resmi internet sitesinde bölücü terör örgütü diyor, biz de öyle diyoruz. Terör örgütü adının anılmasını ister terör yaparak. Kınıyor muyuz, elbette. Terörü kim nasıl yaparsa yapılsın karşı çıkmak politikayı  bırakın insani görevimizdir. Biz bölücü terör örgütüne binlerce şehit verdik"  yanıtını verdi.

HDP sorusuna yanıt

Kılıçdaroğlu'nun “HDP ile ittifakınız var mı?” sorusuna da cevap verdi.

Kılıçdaroğlu'na “HDP sizin için ne ifade ediyor?” diye soran Jahrein'e “Bir siyasi parti” diyen Kılıçdaroğlu, ittifak iddiaları hakkında, "Bir ittifak var ama bu ittifakın içinde CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti var. Adı da Millet İttifakı ve HDP bu ittifakın içinde yok, olsa söylerdim" açıklamasını yaptı.

Jahrein'in "Gizli bir ittifak mı var, öyle deniyor?" sorusuna yanıt veren Kılıçdaroğlu “HDP'yi düşmanlaştırıyorlar. HDP bir siyasi parti. Meclis'te grubu var. Başkanvekili var... HDP ile bir ittifakımız yok" dedi.

"Gençliği nasıl mutlu edeceksiniz?" sorusunu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Bu gençlik özgürlük istiyor. Attığı bir tweet dolayısıyla sabahın 6'sında evinin kapısının polisler tarafından çalınmasını istemiyor. Emin olun, seçildiğimde beni hakaret etmemek kaydıyla her türlü eleştiriyi özgürce yapacaklar. Ben de o eleştirilerden ders alacağım. Çünkü onların öğrenme, benim de anlama dönemim" ifadelerini kullandı.

CHP’nin adayı kim olacak?

Kılıçdaroğlu, "CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı kim olacak" sorusuna da, "Biz bir ittifak oluşturduk. Cumhurbaşkanı adayını ittifakla oturup konuşmak zorundayız, aksi halde yanlış yaparız. Cumhur İttifakı'na benzer aksi halde. Orada bir kişi konuşuyor, herkes ona itaat ediyor. Millet İttifakı bu konuyu konuşmadı, gündeme gelmedi" yanıtını verdi.

Peker'in sözüne YANIT

Kılıçdaroğlu, yayımladığı videolarla gündeme gelen Sedat Peker'in “ayrı dünyaların insanlarıyız” çıkışına, "Doğrudur bizim zaten öyle bir dünyada işimiz yok" cevabını verdi.

Yayıncı Jahrein, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sözlerini hatırlatarak şunları söyledi;

"Kemal Amcası var açıklamasına çok gülmüştük. Börek yaparken bir anda telefon geldiğini ve size Sedat Peker'in amcasıymışsınız dediklerini düşünüp güldük."

"Dikkat ettiniz mi Erdoğan hiç konuşmuyor"

İkinci yüzyıl bildirisinden bahseden Kılıçdaroğlu, 10 bin dolar alan siyasetçinin de açıklanması gerektiğini söyleyerek şu açıklamaları yaptı:

"Bizim ikinci yüzyıla çağrı bildirgemizde terör örgütleriyle mücadelemiz var. Yeraltı dünyası aktörlerinin siyasetçileri kullanmaması lazım. Soylu kalktı bir açıklama yaptı, ayda 10 bin dolar alan bir siyasetçi var dedi kim bu siyasetçi? Soylu'un bu kişiyi açıklaması lazım, kim bu adam? Yeraltı dünyasının kesinlikle elemine edilmesi lazım. Bu nedir biliyor musunuz? Olağanüstü rant, olağanüstü para ve uyuşturucu demektir. Kendi aralarında bir rant savaşı var.

Dikkat ettiniz mi Erdoğan hiç konuşmuyor, nerede bu adam? Sanki bu ülkeyi hiç yönetmiyor. Limanlarda uyuşturucular bulunmuş, hiçbir dava açılmamış. Eğer açılmamışsa belli siyasiler satın alınmıştır. Savcı dava açmasa soruşturma açılır, arkasında siyasi güç vardır. Bu kirlilikten Türkiye'nin temizlenmesi lazım.Arkadaşlara hemen talimat verdim TBMM'ye süratle dilekçe verdik. Bir siyasetçi 10 bin dolar alıyorsa bunun açıklanması lazım, Soylu'ya açık çağrı yapıyorum kim bu siyasetçi? Bunu yapamıyorsa rüşvet gölgesinin altında ezilir, doğru değil bu."

320 bin kişi canlı takip etti

Twitch'te yaklaşık 1,5 saat süren yayın, ortalama 262 bin anlık izleyici tarafından takip edildi. Canlı yayında en yüksek anlık izleyici sayısı 320,455 bin oldu.