Bahçeli: Suriye’de kalıcı çözüm bulma vakti gelmiştir

MHP lideri Bahçeli, "PYD'ye Moskova'da ofis açmasına müsaade eden Rusya'nın İdlib'de terörle mücadele söylemi inandırıcı değildir" dedi, M4 karayolu operasyonuna rıza gösterilemeyeceğini söyledi.

Bahçeli: Suriye’de kalıcı çözüm bulma vakti gelmiştir
MHP lideri Devlet Bahçeli, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu.
 
Bahçeli'nin açıklamaları: 
 
Soçi Zirvesi, İdlib’in çok ötesine geçerek, bütüncül bir perspektife bürünmüş, Türkiye ile Rusya arasındaki iş birliği imkânları derinlemesine ele alınmış ve karşılıklı anlayış ön plana çıkmıştır. Kaldı ki Suriye konusu kâğıda dökülmüş, defalarca üzerinde mutabakat sağlanmış bir konumdadır."
 
Rusya ve Esad rejimi İdlib’deki radikal terör unsurlarını bahane ederek askeri müdahaleleri son 6 aydan beri artırmıştır. Rus hava saldırıları da Türkiye’nin M-4 Karayolu’nun güneyindeki askeri varlığını ve üslerini direk tehdit boyutuna ulaşmıştır.
 
PKK / PYD’ye Moskova’da ofis açma imkânı sunan Rusya’nın İdlib’de terörle mücadele söylemi bize göre inandırıcı ve ikna edici değildir. Rusya’nın bu yıl içinde İdlib merkezli gerçekleştirdiği operasyonun dörtte üçü ağustos ayının ikinci yarısıyla, eylül ayının son haftasını kapsamıştır. Sözde M-4 karayolunun güvenliğini sağlamak maksadıyla Suriye - Rusya ortaklığı tarafından bir kara operasyonu dahi gündeme gelmiştir. Böylesi bir askeri operasyon demek insanların Türkiye’ye kaçmaları demek olacaktır ki buna rıza göstermemiz hayal ötesi bir beklentidir."
 
"Suriye'de Kalıcı Çözüm Vakti Gelmiştir"
 
Suriye'de kalıcı çözüm bulma vakti gelmiştir. Kremlin Sözcüsü'nün Türkiye'nin taahhütlerini yerine getirmediği açıklaması gerçek dışıdır. Soçi Zirvesi, Türkiye ile Rusya arasındaki işbirliği imkanlarını derinlemesine ele almış ve karşılıklı anlayış ön plana çıkmıştır. Temmuz 2019'da ülkemize gelen S400'le ilgili tavizsiz tutumumuz, egemenlik konumumuzun doğal sonucu olarak cümle aleme ilan edilmiştir. ABD yönetimi, Rusya'dan silah ve askeri malzeme alan ülkelere yaptırımlar devreye sokmaktadır. Türkiye'yi de içine almıştır. Devletimizin egemen vasfından vazgeçeceğimizi bekleyenler, aldığımız füze ve hava savunma sisteminin depolarda çürümesini tavsiye edenler iradesiz mankurtlardır. Varsın tehdit etsinler, Türkiye'nin şerefini çiğnetmeyiz. PKK'ya silahı hak görüyor da savunmamız mı göze batıyor. Afganistan'ı bu hale getiren kimdir? 
 
ABD'ye Ülkü Ocakları Tepkisi
 
CHP Genel Başkanı'nın sözde Kürt sorununu telaffuz etmesi tesadüf müdür? Yoksa siparişi verilen bayatlamış sömürge teklifi midir? Bu sırada FETÖ irtibatlı Demokrat Partili bir senatör, Temsilciler Meclisi'nde gündeme Ülkü Ocakları'nı getirmiştir. 2022 yılı ABD Ulusal Savunma Yetki Yasası'nın onaylanan metninde, Ülkü Ocakları'nın bir terör örgütü olup olmadığı hakkında ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından rapor hazırlanmasını öngören bir madde de yer almıştır. Bu kadar mı korkuyorlar bizden? Bu kadar mı kabuslar görüyorlar ülkücülerin varlığından, bu denli mi ürküyorlar cesaretimizden? Ben Ülkü Ocakları'nda yetişmekten iftihar eden bir genel başkanım. İkbal için değil, Türklüğün muzaffer şafağının sökmesi, milletin istiklal ve istikbal haklarının muhafazası için ülkücü oldum, yaşadım. Dünyaya bir kez daha gelsem, yine ülkücü hareketin bir ferdi olurdum. Ey ABD'nin Temsilciler Meclisi, ne anlatsak boş, ne biliyorsanız onu yapın, elinizden geleni ardınıza koymayın. Ülkü Ocakları'ndan şehit çıkar, gazi çıkar, kahraman çıkar, siyaset ve devlet adamı çıkar, adam gibi adam çıkar. Bir tek çıkmayacak teröristtir, haindir, devlet ve millet düşmanıdır. 

''Türkiye'de Kürt Sorunu Yoktur''

Kürt sorununu tartışmak demek milleti tartışmak demektir. Türkiye'de Kürt sorunu yoktur. Kürt kardeşlerimizi sorun olarak gören İP, CHP vardır. Türkiye'nin terör ve bölücülük sorunu vardır.''