Başak Demirtaş: Selahattin’in sağlığı iyi değil

Başak Demirtaş: Selahattin’in sağlığı iyi değil

Başak Demirtaş eşi ve HDP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın sağlık durumunun iyi olmadığını söyledi.

K24’e konuşan Başak Demirtaş, “ Selahattin’in sağlık durumunu hep iyi görüyordum ama son bir aydır çok da iyi olduğunu söyleyemem. Tabi bize karşı hep iyi görünmeye çalışıyor. Ama nihayetinde ben iyi olmadığını anlayabiliyorum” dedi.

Selahattin Demirtaş’ın sağlığıyla ilgili bir tanı konulmadığını belirten Demirtaş, şöyle devam etti:

“Bizim kendi doktorlarımızla yaptığımız değerlendirmelerde bazı eksiklikler tespit ettik. Bu eksikliklerle ilgili ne yapıldı ve neler yapılmadı bununla ilgili bir rapor hazırlanıyor. Bunlar bittikten sonra belki daha sağlıklı bir değerlendirme yapabiliriz.”

Türkiye’de hukuksuzlukların artığını belirten Başak Demirtaş, bunun sadece Selahattin Demirtaş’la ilgili bir durum olmadığını ifade ederek şunları kaydetti:

“Türkiye’de yargı sistemi diye bir şey kalmadı. Bu sadece Selahattin ile ilgili bir durum değil. Bu hukuksuzluklar ve haksızlıklar artık çok aşikar yapılıyor. Bunlar eskiden bu kadar aleni bir şekilde yapılmıyordu. Selahattin’e karşı da yapılan bu haksızlıklar ve hukuksuzluklar, bu yasa tanımamazlıklar çok aleni bir şekilde yapılıyor.”

Başak Demirtaş son olarak, “Bunlar hiçbir zaman böyle kalmayacak. Bir gün hak yerini bulacak. Hukuk yerini bulacak. Buna olan inancımız tam, bunun umudunu taşıyorum” dedi…