McGurk'ün Ankara temasları

McGurk'ün Ankara temasları

ABD'nin IŞİD ile mücadele özel temsilcisi Brett McGurk Ankara'yı ziyarette bulundu. McGurk, "Türkiye ile IŞİD'in yenilgiye uğratılmasını konuştuk" dedi.
ABD Başkanı Donald Trump'ın IŞİD'le mücadele özel temsilcisi Brett McGurk Ankara'yı ziyarette bulundu. Ziyaretin gündeminde Rakka operasyonu vardı.
McGurk, Ankara ziyareti öncesinde Batı Kürdistan'da YPG yetkilileriyle bir araya gelerek Rakka operasyonu ve sonrasına ilişkin planlamaları konuştu.
McGurk, Türkiye Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Önal ile bir araya geldi. 
McGurk, görüşme sonrası "Bugün NATO müttefiki Türkiye'yle IŞİD'i yenmek ve geri dönememesini garantilemek için ortak çabalar konusunda görüşler için Ankara'da olmaktan memnuniyet duydum." dedi.
ABD'li özel temsilcinin askeri yetkililerle de görüşmesi bekleniyor.
Brett McGurk, YPG ile olan yakın ilişkisi nedeniyle Ankara'nın sık sık tepki gösterdiği hatta görevden alınmasını istediği bir isim. Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada "ABD'nin DAEŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk kesinlikle PKK ve YPG'ye net bir şekilde destek vermektedir. Bu kişinin değişmesinde de fayda vardır" demişti.