Başbakan Barzani, ABD heyetiyle Irak ve Ortadoğu'daki gelişmeleri görüştü

Başbakan Mesrur ​​Barzani, Irak ve Ortadoğu'daki son gelişmeleri görüşmek üzere Kongre Üyesi Seth Moulton başkanlığındaki ABD heyetiyle bir araya geldi.

Başbakan Barzani, ABD heyetiyle Irak ve Ortadoğu'daki gelişmeleri görüştü

ABD'nin Kürdistan Bölgesi Başkonsolosu Teff Bittner'in de katıldığı görüşmede, Irak ve bölgedeki güncel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu, Kürdistan Bölgesi ile ABD arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi konusu ele alındı.

Kongre Üyesi Moulton, Kürdistan Bölgesi'nin "bölgede ABD'nin güvenilir bir dostu ve müttefiki" olduğunu vurgulayarak, "Peşmerge güçlerini desteklemenin ve Kürdistan Bölgesi'nin güvenliğini sağlamanın" önemini vurguladı.

Başbakan Barzani, Kürdistan bölgesi adına ABD'nin sağladığı destek ve yardımlardan dolayı teşekkürlerini sunarak, iki taraf arasında çeşitli alanlardaki iş birliğini güçlendirme konusundaki kararlılığını yineledi.

Görüşmede ayrıca Peşmerge Bakanlığı'na ilişkin reformlarda kaydedilen ilerleme ele alındı. Yetkili taraflar güçlerin birliğini sağlamak amacıyla bakanlık içindeki reform sürecinin desteklenmesi, geliştirilmesi ve hızlandırılmasının önemi konusunda mutabık kaldı.

İki taraf ayrıca Kürdistan Bölgesi'nden petrol ihraç etme gerekliliğini ele aldı ve Kürdistan bölgesi'nde yaklaşan yasama seçimleri ve ABD başkanlık seçimlerini görüştüler. Ayrıca Orta Doğu'daki devam eden krizleri, çatışmaları ve tırmanışları ve bölgenin tamamında güvenlik ve istikrarı sağlamak için yapılan çabaları gözden geçirdiler.