Başbakan Barzani, Erdoğan ile görüştü

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi.

Başbakan Barzani, Erdoğan ile görüştü

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi.

Ankara'daki diplomatik temasları kapsamında saat 17.00 sularında Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geçen Başbakan Mesrur Barzani, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.

Görüşmede, Kürdistan Bölgesi’nin kendi bölgesinde güvenlik, istikrar ve huzur faktörü olduğunu söyleyen Başbakan, ticaret ve ekonomi başta olmak üzere birçok alanda ikili ilişkilerin gelişmesini istediklerini belirtti.

Görüşmeye Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katıldı.

Bugün Ankara’ya bir ziyaret gerçekleştiren Başbakan, Çavuşoğlu’yla görüşmüş, ardından iki isim ortak basın toplantısı düzenleyerek, gazetecilerin sorularını yanıtlamıştı.

Başbakan’ın göreve başladığı tarihte başta Türkiye olmak üzere birçok ülke davette bulunmuştu.

Olumlu bir görüşme gerçekleştirdik

Başbakan Mesrur Barzani, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’yla olumlu bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi.

Çavuşoğlu’yla yaptıkları görüşme sonrası K24’e konuşan Başbakan, “Çok olumlu bir ziyaret gerçekleştiriyoruz. Türkiye Dışişleri Bakanı’yla olumlu bir görüşme yaptık. Bugün bazı görüşmelerimiz daha olacak. Sonra da Türkiye Cumhurbaşkanı’yla bir görüşmemiz olacak” dedi.

“Hem Türkiye ve Kürdistan Bölgesi’ni ilgilendiren, hem de bölgeyi ilgilendiren konuları ele aldık” diyen Başbakan, “İnşallah sonuçları da hayırlı olacak” ifadesini kullandı.

Başbakan Mesrur Barzani, göreve geldikten sonraki ilk yurtdışı ziyaretini bugün Türkiye’ye gerçekleştiriyor.

Başbakan, basın toplantısında da Türkiye’yle ilişkilerinin önemine vurgu yaptı.