Son 24 saatte Rojava'da yaşanan çatışmalar ve bombardımanlar

Yazılı bir açıklama yapan DSG Basın Merkezi, “Türk ordusuna ait insansız hava araçlarının (İHA) hareketliliği bölge genelinde devam ettiğini” dile getirdi.

Son 24 saatte Rojava'da yaşanan çatışmalar ve bombardımanlar

Yazılı bir açıklama yapan DSG Basın Merkezi, “Türk ordusuna ait insansız hava araçlarının (İHA) hareketliliği bölge genelinde devam ettiğini” dile getirdi.

“Türk Ordusu ve bağlı cihatçıların, Zirgan bölgesinde ağır silahlarla Ing El Hewa köyüne saldırdığı dile getirilen DSG açıklamasında, “İHA’ların bölgedeki hareketliliğinin aralıksız bir şekilde devam ettiği" vurgulandı.

Türk devletine bağlı cihatçıların Süryani Askeri Meclisi’nin Um El-Kêf köyünde bulunan mevzilerine keskin nişancılarla saldırdığı dile getirilen açıklamada, Eyn İsa bölgesinde de saldırıların sürdüğü belirtildi.

Türk Ordusu ve bağlı cihatçı grupların ağır silah ve İHA’larla Ayn İssa bölgesinde Sêgiro ve Dibsê köylerine saldırarak kontrol altında bulundurduğu bölgeleri genişletmek istediği dile getirilen açıklamada, Qiz Alî köyü yakınlarında Türk ordusu ve SMO gruplarının Zenûba ve Xirbet Faris ve Kefifa köylerine saldırdığı, Qîz Ali bölgesinde insansız hava araçlarının hareketliliği yaşandığı vurguland.

Til Rifat ilçesine yoğun saldırılar

Türk Ordusu ve bağlı SMO cihatçı grupları, Şehba’nın Til Rifat ilçesine topçu atışları ve ağır silahlar ile saldırıda bulundu. Şu ana kadar ilçe merkezine çok sayıda topun düştüğü ve maddi hasarın oluştuğu belirtildi.

Yanı sıra Herbel ve Şêx Îsa köylerinin de topçu atışları ile bombalandığı öğrenilirken, bölgedeki saldırılar devam ediyor.

Girê Spî’nin köylerine yoğun bombardıman

Türk Ordusu ve SMO cihatçıları, Girê Spî’nin batısındaki Qiz Elî ve Bîrket (Îbrahîm Kurdo) köylerini topçu atışları ve füzelerle bombalıyor. Bölgedeki DSG savaşçıları, saldırıların gerçekleştirildiği noktaları hedef almaya başladı.

Girê Spî’nin Bîrket köyüne yönelik topçu atışları esnasında, Suriye rejim güçlerine ait noktanın hedef alınması sonucu 2 Suriye askeri yaralandı.

Şehba’nın köylerine bombardıman

Türk Ordusu ve SMO cihatçıları, Şehba’nın Merenaz, Malikiyê ve Şêwarxa köylerini topçu atışları ile bombalıyor.

Şêrawa’nın Aqîbe köyü bombalanıyor

Türk Ordusu ve SMO cihatçıları, Efrîn’in Şêrawa ilçesine bağlı Aqîbe köyünü topçu atışları ile bombalıyor.

Dün akşam saatlerinde Efrîn’in Şera ilçesine bağlı Malîkiye, Merenaz ve Şewarxe köyleri ile Şehba’nın Til Rifat ilçesi ile Herbel ve Şêx Îsa köylerinin bombalandığı bildirildi.