Zêt Sınır Kapısı resmen açıldı

Kürdistan Bölgesi ile Türkiye arasında inşa edilen Zêt Sınır Kapısı düzenlenen törenle resmen açıldı.

Zêt Sınır Kapısı resmen açıldı
Törende konuşan Mergesor Kaymakamı Xefur Ahmed, Zêt Sınır Kapısı’nın açılması kararının 2013’te alındığını belirterek, sınır kapısının Kürdistan Bölgesi vatandaşları için büyük bir rahatlık imkanı oluşturacağını ifade etti.
 
Mergesor Kaymakamı, sınır kapısının açılmasının vatandaşların mali durumuna ve Kürdistan Bölgesi’nin turizmine katkı sağlayacağını vurguladı.
 
Bugün Kürdistan Bölgesi ile Türkiye yetkililerinin katılımıyla Zêt Sınır Kapısı’nın turistik geçişlere açılacağını söyleyen Helgurd Şeyh Cenab, K24'e yaptığı açıklamada ikinci etap çalışmalarının tamamlanmasının ardından ticari geçişlerin de başlayacağını söyledi.
 
Şeyh Cenab, 9. hükümet kabinesinin ticaret hacmini artırmak için önemli çalışmalar yürüttüğünü, İran ve Türkiye’yle sınır komşusu olması dolayısıyla stratejik bir konumu olan Soran Bağımsız İdaresi’nde yeni sınır kapısının açılmasının bölge için de yeni bir döneme kapı aralayacağını belirtti.
 
Önümüzdeki süreçte sınır kapısına giden yolun genişletilmesi hedefleniyor.
 
Soran Bağımsız İdaresi’nin Mergesor ilçesine bağlı Şerwan Mezin nahiyesinde yer alan Zêt Sınır Kapısı, Hakkari'nin Derecik ilçesi tarafından Umurlu Sınır Kapısı'na bağlanıyor.