Başbakan Mesrur Barzani Zaho'da iki sanayi projesinin temel atma törenine katıldı

Zaho’da atık geri dönüşüm tesisi ve organize sanayi bölgesi projelerinin temel atma törenine katılan Başbakan Mesrur Barzani, "Kriz ve birçok engele rağmen dokuzuncu kabine daha fazla başarıya doğru ilerledi” dedi. Barzani, söz konusu projelerin çok sayıda kişiye de iş imkanı sağlayacağını söyledi.

Başbakan Mesrur Barzani Zaho'da iki sanayi projesinin temel atma törenine katıldı

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Duhok’un Zaho ilçesinde organize sanayi bölgesi ve atık geri dönüşüm tesisi projelerinin temel atma törenine katıldı.

Geride kalan süreçte Kürdistan Bölgesi’nin diğer şehirlerinde de bunun benzeri projeleri hayata geçirmeye çalıştıklarını kaydeden Barzani, bu projeler sayesinde gençlere iş imkanı yaratılacağını ve Kürdistan Bölgesi ekonomisine ivme kazandıracağını söyledi.

Hükümetin karşılaştığı engellere rağmen programını hayata geçirdiğini belirten Mesrur Barzani, "Kriz ve birçok engele rağmen dokuzuncu kabine daha fazla başarıya doğru ilerledi” diye konuştu.

Sanayi sektörünün gelişmesinin Kürdistan'ın kalkınması üzerinde önemli etkisi olacağını kaydeden Barzani, “Günümüz dünyasında gelişmiş ülkeler endüstriyel açıdan gelişen, insan yaşamının ihtiyaçlarına yönelik yenilikçilik yapan ülkelerdir” dedi.

Barzani, "Kürdistan pazarı gelişmekte olan bir pazardır” diyerek ithalatı azaltarak yerli üretimle iç ihtiyaçların karşılanmasına önem verdiklerini aktardı.

 Zaho Bağımsız İdaresi Başkanı Guhdar Şêxo da, 800 dönümlük arazi üzerine inşa edilecek olan sanayi bölgesi projesinin 108 fabrika, 161 büyük depo, 24 galeriden oluştuğunu, hayata geçtiğinde 5 bin kişiye istihdam sağlanacağını belirtti.

Şêxo, 40 dönüm arazi üzerinde inşa edilecek olan atık dönüştürme tesisinin ise günde 500 ton atığı dönüştüreceğini, bu proje ile de 180 kişiye iş imkanı sağlanacağını söyledi.