HEDEP’lilerin Öcalan için düzenlediği Gemlik yürüyüşü sona erdi

İmralı Adası'nda tutuklu bulunan Abdullah Öcalan’ın ailesi ve avukatları ile görüştürülmesi için Bursa’nın Gemlik ilçesinde bir araya gelen DBP ve HEDEP’liler basın açıklaması yaptı.

HEDEP’lilerin Öcalan için düzenlediği Gemlik yürüyüşü sona erdi

Açıklamada konuşan DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, “Demokrasi, eşitlik ve özgürlüğün tesis edilebilmesi için tek proje sahibi olan Sayın Öcalan’ın özgürlüğünü sağlanıncaya kadar tecrit karşıtı mücadelemizi yürüteceğimizi ifade ediyoruz” dedi.

“Özgürlük Yürüyüşü” adı verilen yürüyüş için bu sabah birçok çevre ilden yola koyulan gruplar Gemlik’te buluştu. Gruplara yer yer polis müdahalede bulundu, gözaltına alınanlar oldu.

“Eylemimiz amacına ulaşmıştır”

Gemlik Bursa çıkışında bir araya gelen gruplar basına açıklamada bulundu. Grup adına konuşan DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar şunları söyledi:

“Gemlik’e gitmek için başlattığımız  ‘Özgürlük Yürüyüşünü’ bugün burada tamamladık. 2 gündür Türkiye'nin bütün illerinden ve Bütün Kurdistan illerde halkımız, mücadele arkadaşlarımız bu ülkede demokrasinin tesis edilebilmesi ve Ortadoğu'ya barışın gelebilmesi için tüm polis ablukasına ve devletin tüm zorluklarına rağmen özgürlük yürüyüşümüzden vazgeçmedik. Bizler burada bütün arkadaşlarımızla hem tecridin bir rejim haline getirilmesine izin vermeyeceğiz hem de bu ülkede demokrasi, eşitlik ve özgürlüğün tesis edilebilmesi için tek proje sahibi olan Sayın Öcalan’ın özgürlüğünü sağlanıncaya kadar tecrit karşıtı mücadelemizi yürüteceğimizi ifade ediyoruz. Bu anlamda emek veren bütün arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürler, eylemimiz amacına ulaşmıştır. Faşizme karşı mücadelemiz devam edecek.”

HEDEP’ten açıklama

Yürüyüşle ilgili HEDEP’ten yapılan açıklamada da” Tecride, hukuksuzluklara ve cezaevlerinde yaşanan saldırılara karşı başlattığımız “Özgürlük Yürüyüşü”  İçişleri Bakanlığı ve Emniyetin iki gündür bütün engelleme, saldırı ve gözaltılarına rağmen sürüyor. Dünden beri yüzlerce üyemiz ve yöneticimiz gözaltına alındı, anneler saldırıya uğradı. Yola çıkan araçlar bağlandı, insanların demokratik eylem hakları ve seyahat hakları engellendi. Bütün bu saldırı ve engellemelere rağmen aralarında Eş Genel Başkanımız Tülay Hatimoğulları, milletvekillerimiz ve yöneticilerimizin de bulunduğu yürüyüşçüler, Bursa’nın Gemlik ilçesine ulaştı.

“Yürüyüşümüz devam edecek”

Gemlik’in girişinde açıklama yapan Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “Buradan çağrımızı yineliyoruz: Gelin bu sorunu barışçıl yollarla çözmenin formülü üzerinde çalışalım, gelin İmralı tecridini kaldıralım. Gelin Sayın Öcalan’ın fiziki özgürlüğüne kavuşmasını birlikte sağlayalım. Buradan yürüyüşümüze devam edeceğiz. Türkiye’deki ve uluslararası bütün demokratik güçler, hak hukuk adalet arayan kurumlara çağrımızdır; gelin hep birlikte bu sorunun çözümüne katkı sağlayalım. Bütün Türkiye ve Kürdistan halkına buradan duyurumuzdur; yürüyüşümüz devam edecek” diye konuştu.

İstanbul’da 40 kişi gözaltına alındı

HEDEP İstanbul Milletvekili Cengiz Çiçek Rûdaw İstanbul muhabiri Ömer Sönmez’e verdiği bilgide, İstanbul’da Gemlik’e gitmek isteyen yaklaşık 40 kişinin gözaltına alındığını söyledi.