Peşmerge komutanı: Kendimizi savunabilecek ve her türlü saldırıya karşılık verebilecek güçteyiz

Peşmerge Güçleri 70 Birlikleri Komutanı Cafer Şeyh Mustafa, “Kendimizi koruyacak güçteyiz. Her türlü saldırıya karşılık verebiliriz. IŞİD veya bir başkası… Bizim için düşman düşmandır. Bölgemize ve halkımıza saldıranlar bizim için aynıdır” diye konuştu.

Peşmerge komutanı: Kendimizi savunabilecek ve her türlü saldırıya karşılık verebilecek güçteyiz

Peşmerge Güçleri 70 Birlikleri Komutanı Cafer Şeyh Mustafa, Heşdi Şabi yetkilisi Hadi Amiri’ye, “Kendimizi koruyacak ve her türlü saldırıya karşılık verebilecek güçteyiz” yanıtını verdi.

Şii Heşdi Şabi Genel Komutan Yardımcısı ve Bedir Tugayları Komutanı Hadi Amiri, 14 Eylül’de Irak'ın Necef kentinde yaptığı konuşmada, referandumunun ertelenmesi için, Erbil ile Bağdat'ın diyaloğa geçmesini isteyerek, “Referandumun ertelenmemesi halinde şüphesiz iç savaş çıkacak ve bu savaştan kaçınmamız mümkün değil” demişti.

Başkent Erbil’de Peşmerge Güçleri üst düzey yetkililerinin katılımıyla bir etkinlik düzenlendi.

Peşmerge Güçleri 70 Birlikleri Komutanı Cafer Şeyh Mustafa, “Kendimizi koruyacak güçteyiz. Her türlü saldırıya karşılık verebiliriz. IŞİD veya bir başkası… Bizim için düşman düşmandır. Bölgemize ve halkımıza saldıranlar bizim için aynıdır” diye konuştu.

Peşmerge Komutanı Mustafa, Peşmerge Güçleri’nin söz konusu bölgelerden çekilerek, meydanı başkalarına bırakmasının imkansız olduğunu vurguladı.

Heşdi Şabi’nin peşmergeye olabilecek saldırı senaryolarına ilişkin Peşmerge Güçleri Gwer - Mahmur Cephesi Sorumlusu Sirwan Barzani, “Koalisyonun böyle bir savaşa izin vereceğini düşünmüyorum. Kerkük’te de Heşdi Şabi’nin peşmergeye yönelik bir girişimde bulunacağına da inanmıyorum. Çünkü Kerkük’te Şiiler ile bir sorunumuz yok” diye konuştu.

Peşmerge Güçleri 3 yıldır IŞİD’le savaşta aralıksız savaşıyor.

Rûdaw’a konuşan peşmergeler, IŞİD’le savaşmaktan yorulmadıklarını ve başka savaşlara da kendilerini savunmak adına girebileceklerini dile getiriyor.

Kürdistan Bölgesi yönetimi 25 Eylül’de yapılacak olan bağımsızlık referandumunu, barışçıl bir şekilde sonuçlandırmayı amaçlıyor.