Başkan Neçirvan Barzani Alman bakanları kabul etti

Başkan Neçirvan Barzani'yle Almanya hükümetinden üst düzey diplomatik heyet arasında gerçekleşen görüşmede Almanya’nın Kürdistan Bölgesi ve Irak ile ilişkilerini geliştirmesinin yanı sıra Erbil-Bağdat ilişkileri değerlendirildi.

Başkan Neçirvan Barzani Alman bakanları kabul etti

Dün akşam Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınmadan Sorumlu Devlet Bakanı Jochen Flasbarth ve Maliyeden Sorumlu Devlet Bakanı Werner Gatzer başkanlığındaki üst düzey heyeti makamında kabul etti.

Almanya’nın Bağdat Büyükelçisi ile Erbil Başkonsolosluğunun da hazır bulunduğu görüşmede, Almanya’nın Kürdistan Bölgesi ve Irak ile ilişkilerini geliştirmesi, Erbil-Bağdat ilişkileri ve Irak'taki genel durum ele alındı.

Başkanlık Ofisinden yapılan açıklamaya göre heyet,  Almanya'nın Irak ve Kürdistan Bölgesi'ne desteğini sürdürdüğünü ifade ederek, Almanya'nın Kürdistan Bölgesi ile her alanda ilişkilerini geliştirme arzusunu yineledi.

Kürdistan Bölgesi'ne Almanya halkı, hükümeti, parlamentosunun desteği ve yardımları için teşekkür eden Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi'nin Alman yatırımcıların özel sektör başta olmak üzere her alanda kolaylaştırmaya hazır olduğunu vurguladı.

İklim değişikliğinin Irak ve Kürdistan Bölgesi'ne etkisi, genel olarak bölgedeki son gelişmeler ve ortak çıkarları ilgilendiren diğer konular toplantının diğer gündemleri arasında yer aldı.  Başkan Neçirvan Barzani Irak'taki görevi  yakında sona erecek olan Almanya Büyükelçisine yeni görevinde  başarılar diledi.