Cemil Bayık’tan Yeşil Sol Parti’ye çağrı

PKK yöneticilerinden Cemil Bayık, 14 Mayıs seçimlerinin “herhangi bir seçim” olmadığını belirterek, “Emek ve Özgürlük İttifakı’na, Yeşil Sol Parti’ye ve herkese çağrım bu tarihi fırsatın çok iyi değerlendirilmesidir” dedi.

Cemil Bayık’tan Yeşil Sol Parti’ye çağrı

ANF’ye konuşan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

PKK lideri Abdullah Öcalan ile avukatları ve ailesinin uzun bir zamandır görüşemediğini belirten Bayık, bu durumdan endişe duyduklarını söyledi.

Yeşil Sol Parti’nin seçimlere “çok iyi çalışması gerektiğini” belirten Bayık, “Türkiye'yi demokratik cumhuriyet biçiminde geliştirme fırsatı ortaya çıktı. Bu tarihi fırsatın değerlendirilebilmesi için Yeşil Sol Parti’nin oldukça kendini iyi örgütlemesi, seçim mücadelesini iyi yürütmesi ve kendisini Meclise çok güçlü taşıması gerekiyor” yorumunu yaptı.

Son dönemde Diyarbakır dahil bir çok kentte düzenlenen eş zamanlı operasyonlara değinen Bayık, “Bu operasyonlarla Yeşil Sol Parti'yi, Emek ve Özgürlük İttifakı’nı, demokrasi güçlerini, halkımızı, halkları, emekçileri, Alevileri, kadını, gençliği, herkesi korkutmak ve sindirmek istiyorlar. Bu operasyonlarla amaçladıklarına ulaşamayacaklarını biliyorum. Ve hiç kimse geri adım atmamalı” diye konuştu.

AK Parti ve MHP’ye “yerli ve milli” eleştirisi

“AKP-MHP hep yerli ve milli olduklarını söylüyorlar” diyen Bayık, “Oysa ki uluslararası Büyük Ortadoğu Projesi'nin bir sonucu olarak AKP ortaya çıktı. Erdoğan'a bu temelde bir rol verildi. Bunun için Erdoğan da Erbakan'a karşı bir tutum geliştirdi. AKP'nin iktidara gelmesi bu temeldedir. Onun için yerli ve milli oldukları büyük bir yalandır” görüşünü savundu.

AK Parti’nin Türkiye'nin sorunlarını çözeceğini, demokrasi ve özgürlüğü geliştireceğini söyleyerek iktidara geldiğini dile getiren Bayık, şu sözleri sarf etti:

“Bununla da sözde de olsa, iddia düzeyinde de olsa kendini çok insani de gösterse, elbette ki toplumun bazı kesimlerini etkiledi, aldattı. Fakat 20 yıldan sonra geldiği nokta artık gırtlağına kadar kir ve pas içindedir. Artık herkes AKP'nin gerçeğini anlamıştır. Ne söylüyorsa tersini yaptığını, artık herkes biliyor. Şimdiye kadar belki halkı aldattı. Buna dayanarak her türlü rantı, yolsuzlukları geliştirdi. Türkiye'de büyük tahribatlar yarattı. Halkı açlığa, sefalete mahkûm etti. Bir ekmeğe, kuru soğana muhtaç hale getirdi.”

Bayık, “Bu seçim herhangi bir seçim değil. Türkiye'nin geleceğini, Kürtlerin, Alevilerin, kadının, emekçilerin, gençliğin, bir bütün halkların geleceğini belirleyen bir seçim” dedi.

İktidarı kastederek, “Bizlere düşen görev bunları alaşağı etmektir” diyen Bayık, “Emek ve Özgürlük İttifakı’na, Yeşil Sol Parti’ye, Kürt halkına, Alevilere, kadınlara, gençlere, emekçilere Türkiye'de faşizme karşı olan herkese çağrım bu tarihi fırsatın çok iyi değerlendirilmesidir” ifadelerini kullandı.