Ağırdır: İnce ve Oğan'da gerileme bekliyorum, Kılıçdaroğlu ilk turda kazanabilir

14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere kadar Muharrem İnce ve Sinan Oğan'ın oylarının gerilemesini beklediğini söyleyen Bekir Ağırdır, "Bu gerçekleşirse ilk turda Kılıçdaroğlu'nun kazanabilir" dedi.

Ağırdır: İnce ve Oğan'da gerileme bekliyorum, Kılıçdaroğlu ilk turda kazanabilir

Oksijen yazarı ve KONDA Araştırma’nın eski müdürü  Bekir Ağırdır, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Anketlerde Muharrem İnce'nin oylarının 3-4'lere Sinan Bey'in de 1-2'lere inmesini bekliyorum" diyen Ağırdır, bu gerilemenin gerçekleşmesi durumunda Kemal Kılıçdaroğlu'nun birinci turda kazanma oranının Recep Tayyip Erdoğan'a göre daha yüksek olduğunu söyledi.

Medyascope'tan Ruşen Çakır'a konuşan Ağırdır, Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk turda kazanabilme ihtimalinin ise çok düşük olduğunu söyledi.

Çakır'ın "İktidarın hiçbir şey kaybetmediği zaman zaman kamuoyunda da çok konuşuluyor, iktidarın oyu hiç mi gerilemiyor?" sorusunu yanıtlayan Ağırdır şunları kaydetti:

"Gerilemez olur mu? 2015'den bu yana her seçimde 3-5 puan azalarak geliyor. Hele AK Parti-MHP toplamından bakarsak bugün de görünen şey, işte maksimum ulaşabilecekleri potansiyelin şimdilik yüzde 45'ler mertebesinde olduğunu söylemek mümkün. 

Peki Kemal Bey kazanabilir mi? Orada kritik soru, Muharrem İnce ve Sinan Oğan'ın alacakları oy. Çünkü yüzde 58-60 potansiyelden onlar da beslendikleri için... 

Muharrem İnce'nin aldığı oylar muhalif seçmenden. Muharrem İnce'ye oy veren 10 kişiden beşi ilk kez oy kullanacak genç seçmen. Ancak bu genç seçmen İnce'nin iddialarını ya da Memleket Partisi'nin programını bilerek oy veriyor değiller.

Muharrem İnce Bey'in neye karşı olduğuna bakarak ona destek veriyorlar. Neyden yana olduklarını bilmiyoruz bu gençlerin ama neye karşı olduklarını biliyoruz.

Anketlerde Muharrem İnce'nin oylarının 3-4'lere Sinan Bey'in de 1-2'lere inmesini bekliyorum. Bu gerileme gerçekleşirse Kemal Bey'in birinci turda kazanma oranı Tayyip Bey'e göre daha yüksek