Beyaz Saray: ABD saldırıları ciddiye alıyor

Bir Beyaz Saray yetkilisi, ABD'nin Enbar'daki Ayn el Esad üssüne yapılan saldırıyı "ciddiye aldığını ve yanıt vereceğini" söyledi.

Beyaz Saray: ABD saldırıları ciddiye alıyor

Son  24 saat içinde İran yanlısı Irak’taki Şii silahlı grupların Enbar’daki Ayn el Esad hava üssüne en az 15 füze ateşlediğini, bunların 13'ünün geri püskürtüldüğünü ve ikisinin de üsse isabet etmesi sonucu çok sayıda ABD askerinin yaralanmasına neden olduğunu açıklayan ABD’li yetkililer, ABD’nin güçlerine yönelik saldırılarının "ciddiye alındığını" söyledi.

ABD Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı John Feiner, "Bu, ciddi bir tehdit oluşturan balistik füzelerin yer aldığı ciddi bir saldırıydı" dedi.

Feiner, "Bu saldırıları durduracak ve failleri sorumlu tutacak bir yanıtımız olacak. Emin olun ki bu saldırıyı çok ciddiye alıyoruz" dedi.

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), "Saldırı akşam 18.30 sıralarında gerçekleşti ve bir Irak güvenlik güçleri çalışanı ağır yaralandı" açıklamasında bulundu.

Cumhuriyetçi Parti üyesi  Dave Wallace ise, " İran tarafından yürütülen bu savaş, Kürdistan ve Irak'ın iyi insanları da dahil olmak üzere ABD ve Batı’nın çıkarlarına ters ve Rusya ile Çin tarafından desteklenen bir savaştır. Onlara karşı sert davranmanın zamanı geldi" dedi.

Kendilerine "İslami Direniş" adını veren Irak’taki İran yanlısı Şii silahlı grupların Irak, Suriye, Kürdistan Bölgesi ve Rojava'daki ABD ve Uluslararası Koalisyon üslerine yönelik saldırıları İsrail'in Hamas ile arasında başlayan savaş ardından geldi.

Telegram kanalında yayınlanan açıklamalara göre grubun ABD kuvvetlerine yönelik ilk saldırısı, Enbar'daki Ayn el Esad üssüne ve Erbil'deki Harir'e drone saldırıları düzenlediğini söylediği 17 Ekim 2023'te gerçekleşti.