İngiltere'nin Erbil Başkonsolosluğuna güvenlik konusunda uzman isim atandı

İngiltere'nin yeni Erbil Başkonsolosu atandı. Yeni konsolos James Goldman göreve başlaması vesilesiyle yayımladığı mesajında "İngiltere ile Irak Kürdistan arasındaki ilişki hem tarihi hem de her geçen gün gelişiyor" ifadelerini kullandı.

İngiltere'nin Erbil Başkonsolosluğuna güvenlik konusunda uzman isim atandı

İngiltere'nin yeni Erbil Başkonsolosluğuna James Goldman atandı.

İngiltere’nin Erbil Başkonsolosluğundan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Irak Kürdistan Bölgesi’nin yeni Başkonsolosu James Goldman ile tanışın. James şunları söylüyor: “Birleşik Krallık CG rolünü üstlenmek üzere Irak Kürdistan Bölgesi’ne geldiğim için çok heyecanlıyım. Birleşik Krallık ile Irak Kürdistan Bölgesi arasındaki ilişki  hem tarihi hem de her geçen gün gelişiyor. Kültür, ticaret, eğitimden güvenlik ve savunmaya kadar pek çok ortaklık alanında bunu ileriye taşımayı sabırsızlıkla bekliyorum. Ayrıca bölgeyi keşfetmek ve bölgenin ünlü insanları, manzarası, kültürü ve misafirperverliği hakkında daha fazla şey öğrenmek beni gerçekten heyecanlandırıyor."”

İngiltere'nin Erbil Başkonsolosluğunun açıklamasına göre James Goldman, 2022'den 2023'e kadar Muscat'taki İngiltere Büyükelçiliği'nde İngiltere-Umman ilişkilerinden sorumlu Diplomatik Temsilci olarak görev yaptı.

2019 yılından bu yana Umman'ın başkenti Muscat'ta H.M Misyon Başkan Yardımcısı ve Başkonsolosu olarak görev yapmaktadır.

Goldman 2015 yılından bu yana Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da farklı görevler üstlendi. Aralarında; Birleşik Krallık'ın Çatışma, İstikrar ve Güvenlik Gelir Fonu'nu elinde bulunduran Dışişleri Bakanlığı'nda departman yardımcısıydı ve bu süre zarfında çatışma, istikrarsızlık ve bölgedeki refahı artırmak için 200 milyon sterlin harcandı.

2015'ten önce Goldman, aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir dizi güvenlik ve savunma sorunu üzerinde çalıştı: Güney Asya ve Afrika'da terörle mücadele. İngiliz Ordusu bünyesindeki terörle mücadele gücüne askeri teçhizat sağlamak, Afrika Boynuzu çevresinde korsanlıkla mücadele etmek ve kimyasal, biyolojik ve nükleer silahların yayılmasını önlemek.

James Goldman, Londra Ekonomi ve Siyaset Bilimi Üniversitesi'nden çatışma çalışmaları alanında yüksek lisans derecesine sahiptir. /Rudaw