BMden Rojava’ya operasyon açıklaması: Ateşkese saygı gösterilmeli

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Sözcüsü Dujarric, Türkiye’nin Rojava’ya planladığı operasyonla ilgili “Ateşkese saygı gösterilmeli” dedi.

BMden Rojava’ya operasyon açıklaması: Ateşkese saygı gösterilmeli

Stephane Dujarric, Türkiye’nin olası Rojava operasyonunu değerlendirdi.

Stephane Dujarric, “Suriye'nin kuzeyinde 22 Ekim 2019'dan bu yana ateşkes anlaşması var. Ateşkesi çok ciddiye alıyoruz ve devam etmesini umuyoruz” ifadelerini kullandı.

Rûdaw New York Temsilcisi Mecit Nizamettin Gıli’nin olası operasyonla ilgili sorusunu cevaplayan Dujarric, "Biliyorsunuz, mesajımız ilgili tüm ülkelere. Onları Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı duymaya çağırıyoruz” dedi.

Türkiye, son zamanlarda Rojava Özerk Yönetimi ve Demokratik Suriye Güçleri'ne (SDG) yönelik operasyon tehditlerini artırmış durumda.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, savunma ve dışişleri bakanları, son iki hafta içinde Türkiye’nin yakın gelecekte Rojava’ya yeni bir operasyon başlatacağı yönünde açıklamalar yaptı.

Son olarak Erdoğan dün, “30 kilometre derinliğinde güvenli bölge oluşturma kararımızın yeni bir safhasına geçiyoruz. Tel Rıfat ve Münbiç'i teröristlerden temizliyoruz” demişti.