İçişleri Bakanlığı ve Peşmerge Bakanlığı'ndan sınır kapıları için ortak güç

Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin Mali İşlerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Rêbaz Hemlan yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığı ve Peşmerge Bakanlığı’nın birlikte oluşturacakları ortak güvenlik gücünün sınır kapılarındaki kaçakçılık ve yolsuzluğu önleyeceğini söyledi.

İçişleri Bakanlığı ve Peşmerge Bakanlığı'ndan sınır kapıları için ortak güç

Kürdistan Hükümeti’nin Mali İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Rêbaz Hemlan, Amerika’nın Sesi Radyosu’na yaptığı açıklamada, Başbakan Mesrur Barzani’nin Maliye Bakanlığı’na Kürdistan’ın 2021 yılı bütçe yasa tasarısı’nı hazırlaması talimatını verdiğini söyledi.

Rêbaz Hemlan, Başbakan Mesrur Barzani’nin memurların maaşlarının ödenmesi için kaynak oluşturmaya büyük önem verdiğini belirterek. Bağdat Hükümeti, Kürdistan Bölgesi’nin memur maaşlarınnı ödememesi halinde, Kürdistan Bölgesi’nin sahip olduğu gelirlerle çalışanlarının maaşlarını ödeyeceğini ifade etti.

Mali İşlerden Sorumlu Yetkili açıklamasında şu noktalara dikkat çekti: “Hükümetimizin bu yıl ki reform planında, çalışmadan maaş alanlar ile fiili olarak hizmet edenlerin ayrışmasına giderek reform kararlarını hayata geçirecek. Bu konuda önemli adımlar şimdiden atıldı.”

Başbakan’ın Mali İşlerden Sorumlu Yardımcısı Rêbaz Hemlan açıklamsının devamında şunları belirtti: “Sınır kapılarının güvenliğini sağlayacak ortak bir gücün İç İşleri Bakanlığı ve Peşmerge Bakanlığı tarafından oluşturması halinde kaçakçılık ve yolsuzluk önlenecek ve oluşturulan yeni sistemin ihlal edilmesi halinde bu kişiler tutuklanıp cezalandırılacak.”

Rêbaz Hemlan, kaçakçılık yapanların, sırtlarını büyük oranda nüfuz sahibi kişilere dayadıkları ve bu kesimler tarafından desteklendiklerinin hükümetin tarafından bilindiğini, bu suçlar ile mücadele için oluşturulacak bu ortak gücün nüfuz sahibi kişiler üzerinde caydırıcılığının olacağını belirtti.

Hamlan açıklamasının sonunda Ocak ayının ortalarında hükümetin, çalışanların maaşlarını ödemeye başlayacağını duyurdu.