Dana Gas: Kor Mor’daki saldırı sonrası gaz üretimi durdu

Dana Gas, Kor Mor doğalgaz sahasına yönelik saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada saldırı sonrası sahada üretimin geçici olarak durduğunu duyurdu.

Dana Gas: Kor Mor’daki saldırı sonrası gaz üretimi durdu

Süleymaniye’nin Çemçemal ilçesindeki Kor Mor doğalgaz sahasına roketlerle saldırı düzenlendi.

Dün gece yaşanan saldırı sonrası tesiste alarm sesleri duyulurken ekipler olay yerine sevk edildi. 

Doğalgaz sahasına yapılan saldırı sonucu bir yakıt deposunda yangın çıkmış, saldırıda herhangi bir can kaybı yaşanmamıştı.

Saldırının ardından olay yerine ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edilmiş, yangına müdahale edilirken, güvenlik güçleri de soruşturma başlatmıştı.

Kor Mor ve Çemçemal’de doğalgaz üretimi yapan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli enerji şirketi Dana Gas, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada saldırı sonrası sahada üretimin geçici olarak durduğunu duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamada, saldırının insansız hava aracı ile gerçekleştiği belirtilerek herhangi bir can kaybının olmadığı bildirildi.

Açıklamada, “Çıkan yangının söndürülmesi için üretim tamamen durduruldu. Ekipler, üretimin yeniden başlaması için gerekli tüm önlemleri aldı” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan Elektrik Bakanlığı da yaptığı açıklamada elektrik santrallerine gaz akışının durdurulduğunu ve bunun sonucunda 2800 megawatlık bir kaybın söz konusu olduğunu kaydetti.

Kor Mor doğalgaz sahası

Kor Mor doğalgaz sahası Süleymaniye ilinin Çamçemal ilçesine bağlı Kadir Karam ilçesinde yer alıyor.

Kürdistan Bölgesi'ndeki Kor Mor sahası petrol ürünlerini arama, geliştirme, üretme, pazarlama ve satış yapmak üzere 2007 yılında kuruldu. Tesiste Ekim 2008'de gaz üretimi başlamıştı.

Kor Mor doğalgaz sahasına 2022 ve 2023 yıllarında da defalarca hedef alınmıştı.