Neçirvan Barzani: Kadınların rolü ve aktif katılımı daha fazla desteklenmeli

Başkan Neçirvan Barzani, Kürdistan Kadınlar Birliği’nin kuruluşu yıl dönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Neçirvan Barzani: Kadınların rolü ve aktif katılımı daha fazla desteklenmeli

Başkan Neçirvan Barzani, Kürdistan Kadınlar Birliği’nin kuruluşunun 70’inci yıl dönümü münasebetiyle yayımladığı mesajında, tüm Kürdistan kadınları ve Kürdistan Kadınlar Birliği’ni kutlayarak,

“Aydınlık bir geçmişe ve ulusal mücadelede etkin bir role sahip olan Kürdistan Kadınlar Birliği, sivil ve örgütsel mücadelenin öncülerindendir aynı zamanda Kürdistan'ın sivil, siyasi, eğitim ve kültürel alanlarında kadın aktivistleri ve liderleri yetiştirmek için her zaman önde gelen bir merkez olmuştur” ifadelerini kullandı.

Kadınların Kürdistan tarihindeki önemli rolüne değinen Barzani’nin açıklamaları şu şekilde:

“Kürdistan Kadınlar Birliği, Ölümsüz Barzani'nin ve Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) görüş ve inançlarında eşitlikçi düşüncenin varlığının bir sonucudur. Aynı zamanda da Kürdistan kadınlarının, halkımızın tarihindeki sorumlu rollerini görmeleri de özgüvenlerinin ve canlılıklarının bir kanıtıdır.

Kürdistanlı kadınlar her alanda yetenek ve beceriye sahip olduklarını kanıtladı. Kadınların rolleri ve aktif katılımları desteklenmeli ve toplumumuza hizmet etmeleri için kadınlara daha fazla fırsat verilmelidir.”

Barzani ayrıca, kadınların hak ve taleplerini savunmak, modern bir toplum inşa etmek ve eşitlikçi kültür ilkelerinin güçlendirilmesinde verdiği örgütsel ve sivil mücadeleden dolayı Kürdistan Kadınlar Birliği’ne desteğini yineledi.

KDP’nin kadın oluşumu olan Kürdistan Kadınlar Birliği, 1952 yılında kurulmuştu. Kürdistan Kadınlar Birliği, kuruluşundan itibaren Kürt kadınının toplum içinde hakları ve çıkarlarını savunmayı amaçladı.

Birlik, Kürdistan’ın ulusal mücadelesine aktif bir şekilde katılarak, Kürt halkının demokratik haklarını elde etmesi için mücadele veriyor.