CHP ziyaretinin ardından, Mithat Sancar'dan açıklama

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Muhalefet partilerine bir müzakere önerisi çerçevemiz var. Bir öneri çerçevesi hazırladık. Bunların muhalefet partileri arasında müzakere edilmesini istiyoruz” dedi

CHP ziyaretinin ardından, Mithat Sancar'dan açıklama

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve beraberindeki heyet CHP Genel Merkezini ziyaret ederek Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi.

Mithat Sancar, görüşme sonrası basına açıklamalarda bulundu.

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki gösterilere değinen Sancar, “Üniversitelere rektör atama yetkisi bir kayyum sistemi ortaya çıkarmıştır. Kayyum sistemine karşı mücadele demokrasi mücadelesidir” ifadelerini kullandı.

Sancar, görüşmede seçim ittifakının gündeme gelmediğini söyledi.

Ağır ekonomik sorununu ele aldıklarını kaydeden Sancar, sözlerine şunları ekledi:

“Ekonomik sorun konusunda muhalefet partilerinin ortak temel noktaları var. Geniş halk kitleleri yoksullaştı. Muhalefet partilerine bir müzakere önerisi çerçevemiz var. Bir öneri çerçevesi hazırladık. Bunların muhalefet partileri arasında müzakere edilmesini istiyoruz Kendilerine sunduğumuz üç başlık var. Birincisi Türkiye’nin OHAL ile birlikte yaşadığı ağır adaletsizlik hallerini nasıl birlikte tamir edebiliriz. Özellikle yargı alanında yaşanan sorunların çok büyük bir adaletsizlik meselesi haline geldiğini hep birlikte gözlüyoruz. Çeşitli örnekler arasında Enis Berberoğlu var ve AİHM kararıyla birlikte Demirtaş ve diğer tutuklu arkadaşlarımızın durumu da özel bir önem kazandı.”

Sancar, CHP heyeti ile yapılan görüşmede AİHM’nin Demirtaş kararını ele aldıklarını belirtere, bu konuda bir fikir ayrılıklarının olmadığını ifade etti.