DEM Parti'den 'Kürt dilinin inkarı yok' diyen HÜDA PAR vekiline tepki

DEM Partili Gülistan Kılıç Koçyiğit, 'Kürt dilinin inkarı yok' diyen HÜDA PAR'ın Batman adayı Serkan Ramanlı'ya tepki gösterdi: "Buyursun gelsin Meclis’te 3 kelime Kürtçe söz kursun. Bakalım bu ülkede Kürtçe konuşmak serbest mi değil mi."

DEM Parti'den 'Kürt dilinin inkarı yok' diyen HÜDA PAR vekiline tepki

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Son dönemde seçmeli ders tartışmaları üzerinden gündeme gelen 'anadilinde eğitim' konusuna ilişkin konuştu, "Kürt halkının anadili seçmeli dil olamaz. Anadilimiz seçmeli bir dil olarak seçmek zorunda kalmak en temel hak ihlalidir" ifadelerini kullandı.

Koçyiğit, HÜDA PAR Batman Milletvekili partisinin Batman Belediyesi Başkan adayı Serkan Ramanlı'nın "Bugün Kürdün inkarı yok, Kürt dilinin inkarı yok. Okullarda bu derslerin seçilmesinin imkanı var" sözlerine de tepki gösterdi. Koçyiğit, "AKP ile ittifak yapıp Meclis’e taşıdıkları bazı kesimler, ‘Bu ülkede Kürtçe sorunu yoktur’ ve ‘Anadil sorunu yoktur’ gibi cümleler sarf etmişler. Biz kendilerine buradan çağrı yapıyoruz; buyursun gelsin Meclis’te 3 kelime Kürtçe söz kursun. Bakalım bu ülkede Kürtçe konuşmak serbest mi değil mi görsün. Diyecek söz bulamıyoruz. Kürt halkının ve Türkiye kamuoyunun vicdanına havale ediyoruz" dedi.