Dilan Yeşilgöz’den seçimlerin ardından ilk açıklama

Hollanda’da yapılan genel seçimlerün ardından VVD lideri Dilan Yeşilgöz, tm seçmenlerine teşekkür ederek, “Sonuç bizim için hayal kırıklığı oldu” dedi. Yreşilgöz, seçimin galiplerini de tebrik etti.

Dilan Yeşilgöz’den seçimlerin ardından ilk açıklama

Hollanda'da genel seçimlerde sandık çıkış anketlerine göre Geert Wilders liderliğindeki aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV), açık farkla ilk sıraya yerleşti.

PVV, parlamentodaki 150 sandalyeden 35'ini kazanarak birinci sırayı alırken eski AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans’ın liderliğinde seçimlere ittifakla giren İşçi Partisi (PvdA) ve Yeşil Sol (Groen Links) 25 sandalye ile ikinci sırayı aldı.

Bir önceki seçime göre 10 sandalye kaybeden Dilan Yeşilgöz liderliğindeki Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD) ise 24 sandalye ile üçüncü sıraya geriledi.

2021 seçimlerinde Hristiyan Demokratlar Birliğinden (CDA) seçilen ve daha sonra ayrılarak yeni parti kuran Pieter Omzigt'in lideri olduğu, ilk defa seçimlere katılan Yeni Sosyal Sözleşme Partisi (NSC) 20 sandalye ile dördüncü oldu.

Bir önceki seçime göre koalisyon partilerinden Demokratlar 66 (D66) 24'ten 10'a, CDA 15'ten 5'e ve Hristiyan Birlik Partisi (CU) 5'ten 3 sandalyeye düştü.

Yeşilgöz: Sonuçlar bizim hayal kırıklığı

İlk sonuçların ardından X hesabından bir açaıklama yapan Dilan Yeşilgöz, VVD’ye oy veren herkese teşekkür etti.

Yeşilgöz “Bu gecenin kazananlarını tebrik ediyoruz. Sonuç bizim için hayal kırıklığı oldu. PVV’nin zaferi insanların endişelerininin yeterince ele alınmadığını açıkça ortaya koyuyor. Liderlik artık Geert Wilders’ta” ifadelerini kullandı.

Partisi ile gurur duyduğunu belirten Yeşilgöz, parti üyeleri ve gönüllülerin büyük bir enerji ile çalıştıklarını belirtti.

Yeşilgöz, “Bu yüzden inandığımız bir Hollanda’yı inşa etmek için çalışmaya başlayacağız” dedi.

"Ülkeyi biz yöneteceğiz"

Hollanda'da aşırı sağcı lider Geert Wilders, oy sayım işlemi süren erken genel seçimlerde ilk sırada gittiklerini açıklayarak "Ülkeyi biz yöneteceğiz" dedi.