DSG'den Gare operasyonuna ilişkin açıklama

Türkiye'nin Kürdistan Bölgesi’nde bulunan Gare’de yürüttüğü askeri operasyonlar devam ederken Suriye Demokratik Güçleri (DSG), operasyonlara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

DSG'den Gare operasyonuna ilişkin açıklama

Operasyonun Türkiye sınırında değil Kürdistan Bölgesi'nde yapıldığına dikkat çekilen açıklamada Rojava ve Kürdistan Bölgesi'ndeki operasyonların tüm Kürt halkını ve bölgedeki istikrarı hedef aldığı öne sürüldü. DSG operasyonların IŞİD'e karşı mücadeleyi zayıflattığını, örgütün yeniden güçlenmesine zemin hazırladığını açıkladı.

"Kürt halkının ve bölge halklarının insanlık düşmanı IŞİD'e karşı başlattığı eşsiz mücadele aralıksız sürüyor" denen açıklamada Türkiye'nin Kürt, Arap ve diğer bölge halklarının kazanımlarını ellerinden almak istediğini iddia etti. Açıklamada Biz bu yüzden Garê’ye yönelik saldırıları tehlikeli görüyoruz" denerek IŞİD ve Türkiye'nin operasyonları karşısındaki "kararlı duruşun" sergileneceği vurgusu yapıldı.

Açıklamada ayrıca Uluslararası Koalisyon’a ve tüm ilgili güçlere Türkiye'nin operasyonları karşısında sessiz kalmama çağrısına yer verildi.

/ Nerinaazad