MSB ve PKK’den Gare operasyonu açıklaması

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, Gare’de düzenlenen hava operasyonunda 3 PKK’linin daha öldürüldüğünü açıkladı. HPG ise bölgedeki TSK unsurlarının havadan vurulduğunu duyurdu.

MSB ve PKK’den Gare operasyonu açıklaması

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Kürdistan Bölgesi sınırları içerisindeki Gare Dağı bölgesinde 10 Şubat’ta başlattığı “Pençe Kartal-2” operasyonu devam ediyor.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, TSK’nın düzenlediği hava operasyonunda  3 PKK'li hayatını kaybetti.

Bakanlık açıklamasında, operasyonun başından beri ölen PKK’lilerin sayısının ise 42'ye yükseldiğini duyurdu.

Hulusi Akar Şırnak’ta

Türkiye Milli Savunma Bakanı Akar da bugün TSK komuta kademesi ile Şırnak’ta sınır hattına geldi.

Akar ve beraberindeki heyet, Gare'de gerçekleştirilen operasyonun sevk ve idare edildiği Harekat Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

HPG’den açıklama

Öte yandan PKK’nin askeri kanadı HPG ise operasyon bölgesinin savaş uçaklarınca yoğun bir şekilde bombalandığını, 11 Şubat günü askerlere yönelik iki saldırı eylemi gerçekleştirildiğini açıkladı.

HPG Basım İrtibat Merkezi adına yapılan açıklamada, 12 Şubat günü Siyanê mıntıkasına gelen bir helikopterlerin darbelendiği aktarıldı.

Siyanê’ye yönelik operasyonun 12 Şubat günü Çêlka, Kani Ohran ve Kafya vadisini de içine alarak genişletildiği bilgisine yer verilen açıklamada, sadece son 24 saat içerisinde Gare bölgesinin savaş uçaklarınca 18 kez bombalandığı belirtildi.

HPG açıklamasında ayrıca 12 Şubat günü saat 14:30 ile 13 Şubat günü saat 09:45’te Siyanê mıntıkasında konuşnanan askerlerin insansız hava araçlarıyla vurulduğu kaydedildi.

/ Rudaw