DSG'den Suriye rejimine ‘bu girişimleri durdurun’ çağrısı!

Suriye Demokratik Güçleri (DSG) Askeri Konseyi, Salı günü geniş katılımlı olağan toplantısını gerçekleştirdi.

DSG'den Suriye rejimine ‘bu girişimleri durdurun’ çağrısı!
Toplantıdan aktarılan bilgilere göre Rojava’daki askeri ve güvenlik gelişmeler, Suriye’deki çalışmalar ve son gelişmeler ele alındı.
 
Toplantıda, terör örgütü IŞİD'in son zamanlarda hapishaneleri ve gözaltı tesislerini hedef alan faaliyetleri ve bölgedeki saldırıları arttıkça gerçek bir tehdit oluşturmaya devam ettiği ifade edildi.
 
Ayrıca terör hücrelerini temizlemek, istikrarı korumak için önlemler almanın yolları ve uluslararası koalisyon ile ortak koordinasyon ve iş birliği masaya yatırıldı.
 
Toplantıda, IŞİD'in yeniden canlanmasını önlemek ve istikrar için sosyal koşullar yaratmak için bölgedeki sivil yönetime ekonomik ve hizmet desteği verilmesi gerektiği vurgulandı.

"Suriye rejimine çağrı"

Suriye’nin, Kürtler ve Özerk Yönetime ilişkin düşmanca tutumlarının da ele aldığı toplantıda Halep’in Şeyh Maksud mahallesinde Kürtlere yönelik gıda ablukasına ilişkin de konuşuldu.
 
Suriye rejimine bu girişimleri durdurması ve siyasi bir çözüme bağlı kalması çağrısında bulunuldu.
 
Son olarak DSG Genel Komutanlığı tüm liderlere, hasat mevsimini bölge ekonomisini yok etmeyi amaçlayan olası yıkıcı girişimlerden korumak için Özerk Yönetim ve yerel meclislerini destekleme çağrısında bulundu.