DSG’den MSB’nin Tel Rifat açıklamasına yanıt

MSB, Fırat Kalkanı bölgesinde 7 YPG’linin öldürüldüğü açıkladı. DSG ise bu “iddiaların gerçek dışı olduğunu” duyurdu.

DSG’den MSB’nin Tel Rifat açıklamasına yanıt

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, Halep’in kuzeyindeki Tel Rifat bölgesinde 7 YPG’linin öldürüldüğü yönündeki açıklamalarına Demokratik Suriye Güçleri’nden (DSG) yanıt geldi.

DSG Basın İrtibat Merkezinden yapılan açıklamada, “4, 5 ve 7 Mart tarihlerinde Türk devletinin savunma bakanlığına ait resmi sayfalarda yapılan açıklamada Fırat Kalkanı olarak adlandırdıkları bölgeye ilişkin bazı haberlere yer verildi. 7 savaşçımızın öldürüldüğüne dair haber gerçeği yansıtmamaktadır” denildi.

Açıklamanın devamında, “Yine patlayıcı yüklü bir aracın da etkisiz hale getirildiği iddia edildi. Söz konusu edilen haberler gerçeği yansıtmamaktadır. İşgalci Türk devleti ve ordusu bu tür haberlerle bölgeye dönük saldırılarına meşruiyet kazandırmayı hedeflemektedir. Halkımız ve kamuoyu bu tür haberlere itibar etmemelidir” ifadelerine yer verildi.

MSB’den açıklama

Türkiye Milli Savunma Bakanlığının Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

“Kahraman Komandolarımız, Fırat Kalkanı bölgesinde başarılı bir operasyon daha gerçekleştirdi. Huzur ve güven ortamını bozmak için Tel Rifat bölgesinden saldırı girişiminde bulunan 7 PKK/YPG’li terörist etkisiz hâle getirildi. Operasyonlarımız hız kesmeden devam edecek.”