DSÖ: Kürdistan Bölgesi Hükümeti salgınla mücadelede büyük bir iş başardı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Irak Temsilcisi Ahmed Zeytun, Başbakan Mesrur Barzani’nin Covid-19 salgınıyla mücadelede attığı adımlardan övgüyle söz etti.

DSÖ: Kürdistan Bölgesi Hükümeti salgınla mücadelede büyük bir iş başardı

Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanı Saman Berzinci ile basın toplantısı düzenleyen DSÖ Irak Temsilcisi Ahmed Zeytun, “Başbakan Mesrur Barzani, yardımların Kürdistan Bölgesi vatandaşlarına ulaştırılması için hep destek oldu” dedi.

DSÖ’dan büyük bir heyetle Erbil’e geldiklerini kaydeden Zeytun, “Bugün 3 mesajımız var. Birincisi: Kürdistan Bölgesi Hükümeti salgınla mücadelede büyük bir iş başardı. İkincisi: Kürdistan Bölgesi sağlık ekipleriyle DSÖ ekipleri, Kürdistan Bölgesi e Irak’taki sağlık sitemini geliştirmek için birlikte çalışmayı başardı. Üçüncüsü: 2 yılı aşkın bir süredir Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanlığı ile DSÖ arasında sıkı bir işbirliği var” dedi.

Başbakan Mesrur Barzani’ye özel teşekkür etmek istediğini kaydeden Zeytun, Başbakan’ın yardımların halka ulaşmasına sürekli destek olduğunu söyledi. Zeytun Sağlık Bakanı Berzinci’ye de DSÖ ile sergiledikleri güçlü işbirliğinden ötürü teşekkür etti.