Efrin-Halep yolunda bir araç bombalandı: Ölü ve yaralılar

Rojava’nın Afrin-Halep yolu üzerinde seyir halindeki DSG’ye ait bir araç SİHA’larca bombalandı. İlk belirlemelere göre bir savaşçı yaşamını yitirdi, 3 kişi de yaralandı.

Efrin-Halep yolunda bir araç bombalandı: Ölü ve yaralılar
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), TSK’ya ait bir SİHA’nın Halep’in doğusunda Efrin yolu üzerindeki Zehra kasabası yakınlarında Demokratik Suriye Güçleri’ne ait (DSG) bir aracı bombaladığını duyurdu.
 
Rudaw'ın Gözlemevi'nden aktardığı haberde, araçta DSG’nin üst düzey bir komutanın yer aldığı iddia edildi. Saldırıda bir savaşçının yaşamını kaybettiği 3'ünün ise yaralandığı belirtildi.
 
Bombardıman henüz DSG tarafından teyit edilmezken, ne Rojava yönetimi ne de Türkiye kaynakları herhangi bir açıklama yapmadı.
 
Rojava özerk yönetimine yakın medya ise saldırıyı ve bir DSG savaşçısının yaşamını yitirdiğini doğruladı. Ancak yaşamını kaybeden savaşçının kimlik bilgisi hakkında ayrıntıya yer verilmedi.
 
Gözlemevi verilerine göre, bu ayın başından beri TSK’ya ait SİHA’lar Rojava’da 7 saldırı gerçekleştirdi. Buna göre saldırılarda 4 DSG savaşçısının öldürüldüğünü, 10 savaşçının ise yaralandığını kaydetti.