Efrin’de yaşlı Kürt adam işkence ile öldürüldü

Efrin’de yaşlı Kürt adam işkence ile öldürüldü

Batı Kürdistan’ın Efrin kentinin Türk ordusu ve ona bağlı silahlı çetelerce işgalinden sonra sivil halka karşı şiddet, işkence, katliam ve talan devam ediyor. Efrin'i işgal edenlerce kente yerleştirilen Arap göçebeler de sivil Kürtlere işkence ve şiddet uyguluyor.

Efrin İnsan Hakları Örgütü’nün verdiği bilgilere göre, bugün Şera bağlı Meydankê köyünde bir grup Arap çobanın 74 yaşındaki Ali Ahmed isimli yaşlı Kürdü döverek öldürdükleri bildirildi. Söz konusu Arapların, Efrin’in Türk ordusu ve ona bağlı silahlı gruplarca işgalinden sonra buraya yerleştirilen göçebe Araplar olduğu belirtildi.

İnsan Hakları örgütünün verdiği bilgiye göre, Arap çobanların hayvanlarını, yaşlı adamın arazisinde otlattıkları ifade edildi. Yaşlı adam da bunu kabul etmeyince söz konusu Arap çobanların 74 yaşındaki yaşlı Kürdü döverek öldürdükleri belirtildi. Hastaneye kaldırılan yaşlı adamın başından darbe aldığı ifade edildi.

Diğer yandan 4 gün önce de Weqas Liwası isminde silahlı çete üyelerinin Cindires’in Hêkiçê köyünde 80 yaşında yaşlı bir Kürt kadınını öldürüp 4 oğlunu da kaçırdıkları bildirildi.

Efrin’in 18 Mart 2018’de Türk ordusu ve ona bağlı silahlı çetelerce işgalinden sonra kentte onlarca yaşlı Kürt kadın ve erkeği Efrinî işgal edenlerce işkence ile öldürülüyor. Şu an da Efrin’e işgalden sonra yerleştirilen göçebelerce sivil Kürtlere zarar verildiği ifade ediliyor.