Efrin’de Arap ve Türkmenler için 4 toplu konut sitesi inşa edildi

Rojava’nın Efrin bölgesindeki bir köyde, Arap ve Türkmenler için 4 yeni toplu konut sitesi inşa edildi.

Efrin’de Arap ve Türkmenler için 4 toplu konut sitesi inşa edildi

Şera ilçesine bağlı Kefrum köyünden bir kaynak Rûdaw’a verdiği bilgide, köylerinde Arap ve Türkmenlere yönelik 4 toplu konut sitesinin inşa edildiğini söyledi.

Aynı kaynak, inşası bitmiş olan 4 sitenin bin 130 daireden oluştuğunu bildirdi. Bu binalar İslamcı gruplarla ilişkileri bulunan Türkiyeli, Kuveytli, Filistinli ve Suriyeli firmalar tarafından inşa ediliyor.

Rûdaw'da yer Alan habere göre, şu anda başka bir toplu konut sitesinin de inşası planlanıyor. Planlanan bu binaların da Kefrum köyü yakınlarında yapılacağı belirlendi ancak kaç tane yapılacağı henüz öğrenilemedi.

Türkiye, bazı silahlı grupların desteğiyle 20 Aralık 2018'de Efrin'e kara hareketı başlattı. Çatışmalar 58 gün sürdü ve sonuçta Türkiye Efrin'i kontrol etmeye başladı.

Efrin'de geçen 6 yıl içerisinde, Türkiye'ye bağlı silahlı gruplar tarafından yağma, gasp, talan, taciz, tecavüz, insan kaçırma, öldürme, demografik değişim gibi büyük suçlar işlendi. Ağır saldırılar sonucunda yüzbinlerce Kürt evlerinden sürülerek göç ettirildi.

Birleşmiş Milletler, ilgili kuruluşlar ve Kürt siyasi partileri bu durumu protesto etse de Efrin Kürtlerine yönelik vahşi suçlar işlenmeye devam ediyor.