Rakka Beklenenden Erken Düşebilir

Rakka Beklenenden Erken Düşebilir

DSG: Rakka beklenenden erken düşebilir

3 yönden Rakka kent merkezine doğru ilerleyen Kürtlerin liderliğindeki Suriye Demokratik Güçleri’ne karşı direnişin beklenenden az olduğu iddia edildi.

3 koldan kuşatılan Rakka kentine ilerleyişlerini devam ettiren Kürtlerin liderlik ettiği Suriye Demokratik Güçleri, kentin önemli stratejik noktalarını ele geçirdi. ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarının da destek verdiği Rakka Kuşatmasında IŞİD ağır kayıplar verdiği belirtildi.

Bugün öğlen saatlerine kadar 75 IŞİD’linin öldürüldüğü kuşatmada Suriye Demokratik Güçleri (DSG) kentin batısındaki Til Harkalah Kalesi’nin kontrolünü ele geçirdi. Kentin batısındaki çatışmaların Almashalab mahallesinde yoğunlaştığını belirten SDG güçleri, IŞİD’in bomba yüklü araçlarla saldırılar düzenlemeye çalıştığını belirtti.

Rakka Beklenenden Erken Düşebilir

Suriye Demokratik Güçleri (DSG) komutanı Abdulaziz Yunus, Rakka’ya hem doğusundan hem de batısından girdiklerini ve kentin hali hazırda üç koldan kuşatıldığını belirterek, “Tek yol Rakka’nın güneyinde IŞİD militanlarının kaçması için. Çatışmalarda gün be gün ağır kayıplar veren IŞİD’in gücü kırıldı” dedi.

Rakka Halkı Bize Yardımcı Oluyor

Rakka halkının kendilerine çok yardımcı olduğunu da söyleyen Yunus, “Bundan dolayı Rakka beklenenden erken düşebilir. Siviller bizim kurduğumuz güvenli alanlara doğru kaçıyor. Gelen sivillere, onların hayvan ve eşyalarına sahip çıkıyoruz, ihtiyaçlarını gideriyoruz.  IŞİD ise sivilleri canlı kalkan olarak kullanmak istediği için kentten ayrılmalarını istemiyor” dedi.