ENKS'den Ulusal Birlik çalışmalarına ilişkin açıklama

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS), Rojava’da birlik için henüz hiçbir adımın atılmadığını açıkladı.

ENKS'den Ulusal Birlik çalışmalarına ilişkin açıklama

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS), Rojava’da birlik için henüz hiçbir adımın atılmadığını açıkladı.

Kamışlo’da bulunan Kürt partileriyle genel bir toplantı düzenleyen ENKS, Kürt birliği ve Rojava’nın demografik yapısını değiştirme girişimleri ele alındı.

Toplantıdan sonra K24’e konuşan ENKS Başkanlık Konseyi Üyesi Nimet Davut, Kamişlo’daki partilerle gerçekleştirdikleri toplantıda Suriye ve Rojava’daki siyasi durumların yanı sıra Afrin, Girê Spî ve Serêkaniyê’nin demografik yapısının değişiminin tartışıldığını söyledi.

Davut, toplantıda ayrıca, ENKS’nin Suriye muhalefetiyle olan ilişkileri, Rojava’da Kürt birliğinin oluşması ve ENKS’nin kongresinde ele alınacak konularının değerlendirildiğini belirtti.

K24’e konuşan ENKS Başkanlık Kurulu Üyesi Muhammed İsmail de, Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile yaptıkları toplantıdan sonra, Rojava’da Kürt birliği için şimdiye kadar hiçbir adımın atılmadığını ifade ederek, sadece medyanın bunu gündeme getirdiğini söyledi.

ENKS’li İsmail, şimdiye kadar herhangi bir güven verici adımın atılmadığını da ifade etti.

İsmail, ENKS’nin her şeyden önce Kürtlerin çıkarlarını ciddiye aldığını belirterek, bütün çalışmalarını da bu yönde yaptığını vurguladı.

Ulusal Birlik Girişimleri

DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi ile ENKS heyeti Kasım ayında bir araya gelmiş, ulusal birlik çağrısı yapılmıştı.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Diplomasi Komitesi üyesi Salih Müslim de bütün Kürtlerin ulusal birlikten yana olduğunu ifade ederek, “Biz PYD olarak her zaman bunu talep ediyorduk. Erbil ve Duhok’ta her zaman birlik mesajları verdik. Bu birlik projelerinin liderleri Kürdistan Bölgesi’nin yöneticileridir. Bu konuda olumlu destek veren herkese teşekkür ederiz” demişti.

PYD’ye bağlı Özerk Yönetim de, ENKS’nin Rojava’daki siyasi faaliyetlerinin önündeki tüm engellerin kaldırıldığını ve soruşturma dosyalarının iptal edildiğini duyurmuştu.