Devrimci Gençlik'ten PDK-RK bürosuna yönelik saldırı hakkında açıklama

Devrimci Gençlik Hareketi, yaptığı açıklamada Kürdistan Demokrat Partisi – Rojava’nın (PDK-RK) Kamışlo’daki bürosunun yakılmasıyla ilgileri olmadığını bildirdi.

Devrimci Gençlik'ten PDK-RK bürosuna yönelik saldırı hakkında açıklama

26 Eylül'de Rojava’nın Kamışlo kentinde bulunan Kürdistan Demokrat Partisi – Rojava’nın (PDK-RK) bürosu yakılmış, büroyu yakanların kimliklerinin henüz belirlenemediği açıklanmıştı.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Devrimci Gençlik Hareketi (Tevgera Ciwanên Şoreşger) ise büroya yapılan saldırıda kendilerinin sorumlu tutulmasına karşı çıkarak söz konusu saldırıyla ilgilerinin olmadığını duyurdu.

Devrimci Gençlik Hareketi'nin açıklaması şöyle:

“Biz Devrimci Gençlik Hareketi olarak kuruluşumuzdan bu yana devrimci duruş ve tutumumuz gereği olarak ihanet ve her türlü işbirlikçiliğe karşı durduk. Bu temelde de mücadelemizi yürüttük ve bu uğurda ağır bedeller de ödedik. Halen de bedel ödemeye devam ediyoruz. Bu çizgimizde de mücadelemizi büyütüyoruz. Yurtsever halkımız da devrimci gençlik hareketinin bu öncü mücadele çizgisini duruşu ve direnişiyle sahiplendi. Halkımızın bu duruşu bizim için onurdur.

İyi bilinmelidir ki Devrimci Gençlik Hareketi olarak bu devrimci çizgimizde sonuna kadar kararlıyız. Bu temelde program ve mücadele sahibi olmaya da devam edeceğiz. Ancak bilinmelidir ki, son dönemlerde ortaya çıkan bazı durumlar her ne kadar devrimci gençlik hareketine mal edilmeye çalışılsa da bunlar gerçeği ifade etmiyor. Örneğin; PDK-RK bürosuna yapılan saldırı bu pratiklerden biridir. Bizim devrimci gençlik hareketi olarak bu olayla hiçbir ilgimiz yoktur.”

Kürdistan Demokrat Partisi – Rojava 25 Aralık 2018’de kuruldu. Kuruluşundan beri partinin sekreterliğini Hekar Miro yürütüyor.

Kısaltması PDK-RS olan Kürdistan Demokrat Partisi – Rojava, Özerk Yönetim’in ve Suriye Kürt Ulusal Konseyi’nin (ENKS) bünyesinde yer almıyor.

Rudaw