Erdoğan'dan 'Narin cinayeti' çıkışı: Siyasi hesaba müsaade etmeyeceğiz

Erdoğan "Narin cinayeti" üzerinden "Siyasi ve ideolojik hesap görülmesine müsaade etmemeliyiz" açıklaması yaptı.

Erdoğan'dan 'Narin cinayeti' çıkışı: Siyasi hesaba müsaade etmeyeceğiz

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1. Dönem Hakim ve Savcı Yardımcıları Eğitimi Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan, Diyarbakır'da katledilen Narin Güran cinayeti üzerinden isim vermeden mesaj verirken, "Masum çocukların naaşı üzerinden milletin inanç değerleriyle, aile kurumuyla, dini müesseselerle siyasi ve ideolojik hesap görülmesine müsaade etmemeliyiz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan sosyal medya hedef aldığı konuşmasında "Hiçbir kuralın, değerin, ahlaki sınırın olmadığı sosyal medya mecraları giderek büyük bir operasyon aygıtına dönüşmeye başladı" derken, Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bir dere kenarında ve çuval içinde bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayeti üzerinden "aile" vurgusu yapmayı sürdürdü.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı: "Toplumun ilgisine mashar olan her olayda haber ve bilgi alma hakkına elbette saygı duyuyoruz ama toplumun merakını gideren yayınlar yaparken yürüyen soruşturmanın selametini de korumak, gözetmek herkesin mesuliyetidir. Ceza soruşturmalarında gizlilik kuralının gayesi, hakikati örtmek değil maddi gerçeğin ortaya çıkarılmasını engelleyecek müdahalelerin önüne geçmektir.

Son hadiselere bu zaviyeden bakılmasında yarar görüyoruz. Masum çocukların naaşı üzerinden milletin inanç değerleri, toplumun temeli olan aile kurumuyla dini müesseselerle siyasi ve ideolojik hesap görülmesine müsaade etmemeliyiz. Adaletin reyting ve etkileşim avcılığıına kurban edilmesine göz yummalıyız. Bu konuda başta medya olmak üzere tüm sorumluluk sahiplerinin azami hassasiyet göstermesi gerektiğine inanıyorum