Esed rejimi: İsrail'in saldırılarına karşılık olarak İdlib'i vuracağız

Beşar Esed rejimi, İsrail'in düzenlediği saldırılara karşılık olarak İdlib ve çevresindeki muhalif grupları bombalayacağını açıkladı.

Esed rejimi: İsrail'in saldırılarına karşılık olarak İdlib'i vuracağız

Esed rejimi, geçtiğimiz gün İsrail'in Şam ve Halep havalimanlarını vurmasına karşılık olarak İdlib'i hedef alacağını açıkladı.

Rejimin resmi haber ajansı SANA'da yer alan habere göre, rejime bağlı askeri kaynaklar Suriye'nin kuzeyindeki grupların hedef alınacağını kaydetti.

12 Ekim günü yayınlanan haberde şu ifadelere yer verildi:

"Düşman İsrail bugün Şam ve Halep uluslararası havaalanlarına füze saldırısı düzenleyerek hizmet dışı kalmalarına yol açtı.

Askeri bir kaynak SANA'ya yaptığı açıklamada şunları söyledi: Bugün öğleden sonra saat 13:50'de İsrail düşmanı eş zamanlı olarak Halep ve Şam uluslararası havaalanlarını hedef alan ve iki havaalanının iniş pistlerinin hasar görmesine ve hizmet dışı kalmasına yol açan bir hava saldırısı gerçekleştirdi.

Kaynak sözlerini şöyle sürdürdü: Bu saldırı, cani İsrail'in dikkatleri Gazze'de işlediği suçlardan ve Filistin direnişi karşısında uğradığı büyük kayıplardan başka yöne çekmek için yaptığı umutsuz bir girişimdir ve Suriye Arap Ordusu'nun ülkenin kuzeyinde savaştığı aşırılık yanlısı terörist grupları desteklemeye yönelik süregelen yaklaşımının bir parçasıdır. İsrail varlığının silahlı bir kolunu teşkil eden bu terör örgütünü Suriye Arap Ordusu, ülke bu örgütten temizlenene kadar takip etmeye ve vurmaya devam edecektir."

Rejimin son günlerde gerçekleştirdiği bombardımanlarda İdlib ve çevresinde onlarca sivil hayatını kaybetmiş durumda.