Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı: Savaşa girmeye tamamen hazırız

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım Beyrut'ta Filistin'e destek eyleminde konuştu. Kasım "Bize doğrudan ya da dolaylı olarak müdahale etmememiz yönünde yapılan çağrıların etkisi yok. Biz tamamen hazırız" dedi

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı: Savaşa girmeye tamamen hazırız

Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güney banliyösünde Filistinlilerle dayanışma amacıyla toplanan yüzlerce kişinin katıldığı mitingde destekçilerine seslenen Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım "Büyük güçlerin, Arap ülkelerinin, Birleşmiş Milletler elçilerinin perde arkasından bize doğrudan ya da dolaylı olarak müdahale etmememiz yönünde yaptıkları çağrıların hiçbir etkisi olmayacaktır. Hizbullah görevlerini gayet iyi biliyor. Biz hazırız, tamamen hazırız" dedi.

'Herhangi bir eylemin zamanı geldiğinde bunu yapacağız'

"Sorulan ve herkesin beklediği soru şu: Hizbullah ne yapacak ve katkısı ne olacak?" diyen Kasım "Planımız dahilinde çatışmaya katkıda bulunacağız, herhangi bir eylem için zaman geldiğinde bunu gerçekleştireceğiz" dedi.

Filistin kamplarının yanı sıra Hizbullah'ın güçlü olduğu güney ve doğu Lübnan'daki şehirlerde de başka mitingler düzenlendi. Sınırı geçme teşebbüslerinden korkan Lübnan ordusu güney bölgesi boyunca birlikler konuşlandırdı. Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrallah bu sabah ülkeyi ziyaret eden İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile bir araya gelmişti. srail ve Hamas arasındaki çatışmayı görüştü. Abdullahiyan Perşembe günü yaptığı açıklamada "İran'ın bölgedeki müttefiklerinin (Direniş Ekseni) İsrail'in Filistinlilere karşı işlediği suçlara karşılık vereceğini" ve "İsrail'in bunun sonuçlarına katlanmak zorunda kalacağını" söylemişti. (Kaynak)