Goran'ın yeni lideri Ali'den ilk mesaj

Goran'ın yeni lideri Ali'den ilk mesaj

Değişim Hareketi'nin (Gorran) yeni seçilen Genel Koordinatörü Ömer Said Ali, Kürdistan Bölgesi'nde bir parlamento sistemine duyulan ihtiyacı yeniden dile getirdi.

Gorran, partinin 25 Mayıs Salı günü Süleymaniye'deki merkezindeki seçimler sonrası partinin yeni genel başkanı olarak Ömer Said Ali'yi seçti.

Ali, oylamadan sonra genel koordinatör ve Gorran Yürütme Kurulu üyelerinin seçim sürecinin başarılı bir demokratik süreç olduğunu söyledi.

Kendisine oy veren üyelere değil, demokratik sürecin bir parçası olarak da oy vermeyenlere teşekkür eden Ömer Said Ali, "İnsanların, özgürlüğün, demokrasinin, şeffaflığın ve hukukun üstünlüğünün yanı sıra Kürdistan Bölgesi için bir parlamenter sistem üzerinde ısrar ediyoruz" dedi.

Salı günü seçilen Gorran Yürütme Kurulu üyeleri partinin yeni lideri Ömer Said Ali, Gorran Ulusal Konseyi Sekreteri Jamal Haji Muhammed, Gorran İç Odalar Genel Sekreteri, Mohammed Tofiq Raheem, Gorran Bölgesel Temsilcileri Sekreteri Othman Haji Parlamento Faction Sekreteri Mahmoud, Jalal Cawhar ve Gorran Halkla İlişkiler Sekreteri Shorish Haji.