Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanı'ndan 3'üncü dalga uyarısı

Sağlık Bakanı Dr. Saman Berzencî, Kürdistan Bölgesi’nde koronavirüsün 3. dalgası konusunda uyardı.

Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanı'ndan 3'üncü dalga uyarısı

Sağlık Bakanı Dr. Saman Berzencî, Dünya Uyuşturucu İle Mücadele Günü vesilesiyle yaptığı açıklamada, Kürdistan Bölgesi’ndeki yasal düzenlemeler ile uyuşturucu madde ticareti yapanlar ile kullananlar arasında ayrıma gidildiği her birini cezasının farklı olduğunu söyledi.

Kürdistan Bölgesi’nin koronavirüs salgının ikinci dalgasını atlatmaya başladığını dile getiren Dr. Saman Berzencî, “Maalesef, henüz dünyada koronavirüsten kurtulmuş değil. Bazı ülkelerde üçüncü dalga başladı. Bu konuda vatandaşların duyarlı olması gerekiyor, biz de gerekli tedbirleri alacağız” ifadelerini kullandı.

Irak Sağlık Bakanı’nın ülkede 3. dalga salgınının başlamasına karşı uyarıda bulunduğunu hatırlatan Dr. Berzencî, Kürdistan Bölgesi’nde durumunun gözetim altında tutulduğunu, bir tehlike durumunda kamuoyunun bilgilendirileceğini sözlerine ekledi.

Irak Sağlık Bakanı Sözcüsü Seyf Bedir bugün yaptığı açıklamada Irak genelinde 3’üncü dalganın yayıldığını, bu durumun birinci ve ikinci dalga virüsten daha büyük bir tehdit oluşturduğunu söylemişti.