Manş Denizi’nde boğulan Kürt göçmenlerin naaşları Kürdistan Bölgesi’ne getirilecek

Başbakan Mesrur Barzani’nin talimatı ile Kürdistan Bölgesi Dış İlişkiler Ofisi ve Kürdistan Bölgesi’nin Fransa Temsilciliği’nin Manş Denizi’nde boğulan Kürt göçmenlerin naaşlarının getirilmesi konusunda görevlendirdiği bildirildi.

Manş Denizi’nde boğulan Kürt göçmenlerin naaşları Kürdistan Bölgesi’ne getirilecek

Başbakan Medya ve İletişim Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre, 24 Kasım günü Fransa ile İngiltere arasındaki Manş Denizi’nde hayatını kaybeden Kürt göçmenlerin naaşlarının Kürdistan Bölgesi’ne getirilmesi için gerekli tüm çalışmaların yapılacağına vurgu yapıldı.

Açıklamada, Kürdistan Bölgesi Dış İlişkiler Ofisi ve Kürdistan Bölgesi’nin Fransa Temsilciliği’nin naaşların geri getirilmesi için görevlendirildiği, bu konuda İçişleri Bakanlığı ve Başbakanlık Ofisi ile koordinasyon halinde çalışılacağı belirtildi.

Göçmenlerin kimlik tespiti için gerekli tüm evrakların hazırlanacağı bilgisine yer verilen açıklamada, Fransa Adalet Bakanlığı ve Fransız polisi iletişim halinde olunduğu kaydedildi.

Açıklamada, Fransa makamlarının önümüzdeki birkaç gün içinde resmi olarak hayatını kaybedenlerin isimlerini Kürdistan Bölgesi hükumetine bildireceği de ifade edildi.

Kürdistan Bölgesi hükumeti, kurbanların naaşlarının geri getirilmesi için gereken tüm çalışmaların yapılacağını bildirdi.

24 Kasın günü aralarında Kürtlerin de bulunduğu göçmenleri taşıyan bot, Manş Denizi’nde batmış ve 27 göçmen yaşamını yitirmişti.