Mesrur Barzani: Kanser hastalarına desteğimiz devam edecek

Başbakan Mesrur Barzani, Dünya Kanser Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, geçtiğimiz yıl Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin Kanser Fonu’na 60 milyon doları aşkın yatırım yaptıklarını söyledi.

Mesrur Barzani: Kanser hastalarına desteğimiz devam edecek

Kanserle mücadele edenlere desteğini ifade eden Başbakan, sosyal medya hesabından 2 çocuk annesi 30 yaşındaki Jale isimli kanser tedavisi gören kadının anlatımlarına yerilen videoyu paylaştı.

“Hükümetim Jale ve ailesi gibi kanser tedavisi görenleri desteklemeye devam edecek” diyen Başbakan, “Hastaların çok yönlü desteğe ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Bu nedenle bu merkezde tedavi ücretsizdir ve Irak'ın diğer bölgelerinde bulunanlara da bu hizmet sunulmaktadır” dedi.

Başbakan, “Ayrıca mümkün olduğunda mali yardım da sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Söz konusu desteğin kanser hastalarının tedavisi için sağlık kaynaklarının temin edilmesinde kullanıldığını kaydeden Başbakan, “Kanser Fonu'ndan tıbbi ekiplerimize yeni ve iyileştirilmiş merkezler ve ilaçlar da dahil olmak üzere kanser hastalarını tedavi etmek için ihtiyaç duydukları kaynakları sağlamak için 60 milyon dolardan fazla yatırım yaptık” dedi.

Başbakan, Dünya Kanser Günü'nde düşüncelerinin kanserden kurtulanlar, bu hastalıkla mücadele edenler ve kanserden yaşamını yitirenlerle birlikte olduğunu vurguladı.

Daha önce yurtdışında tedavi görmek zorunda kalan Kürdistan Bölgesi’ndeki kanser hastaları, kanser tedavi merkezlerinin açılmasıyla birlikte Kürdistan Bölgesi’nde tedavi görmeye başladı.