Haddad’dan Kazimi’ye: Şengal için acil adımlar atılmalı

Irak Parlamentosu Başkan Yardımcısı Dr. Beşir Haddad yayımladığı bir mesajda Irak Başbakanı’na çağrıda bulunarak, Şengal’de bulunan ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) adaylarının seçim çalışmalarını engelleyen silahlı güçler için acil adımların atılmasını talep etti.

Haddad’dan Kazimi’ye: Şengal için acil adımlar atılmalı

Dr. Beşir Haddad yayımladığı açıkamada, Irak Başbakanı Mustafa Kazımi’ye çağrıda bulunarak, Ninowa kentine bağlı Şengal kazasında, KDP adaylarının seçim çalışmalarını engelleyen silahlı güçler için acil adımlar atılması gerektiğini dile getirdi.

Yapılanlara dikkat çeken Haddad açıklamasında, yasal olarak sorumluluğun yüksek seçim kuruluna ait olduğunu ifade etti.

Bölgede bulunan güvenlik güçlerini sert bir dille eleştiren Irak Parlamentosu Başkan Yardımcısı açıklamasının devamında, güvenlik güçlerinin sorumsuz, duyarsız yaklaşımlarından dolayı seçim adaylarının günlük faaliyetlerini istedikleri şekilde yerine getiremediklerini söyledi.

Hükümet yetkilileri ve Ninowa kent yetkililerine çağrıda bulunan Dr. Beşir Haddad açıklamasının sonunda, yetkililerin sorumluluklarını bütün adaylar için eşit bir şekilde yerine getirmelerini, özellikle KDP adaylarına yönelik geliştirilen tehditler karşısında tavırsız kalmamalarını, çünkü bu durumun bütün kentteki istikrarı olumsuz etkileyeceğini dile getirdi.