Haşdi Şabi Başkanı: IŞİD'e karşı aynı cephede savaştık

Haşdi Şabi Heyeti Başkanı Falih Feyyaz, Musul’da Peşmerge Güçleri, Irak ordusu ve Haşdi Şabi’nin DAİŞ’e karşı aynı cephede savaştığını belirterek, Erbil ile Bağdat’ın anlaşması gerektiğini söyledi.

Haşdi Şabi Başkanı: IŞİD'e karşı aynı cephede savaştık

Haşdi Şabi Heyeti Başkanı Falih Feyyaz, bir oturumda yaptığı konuşmada “Musul’da Peşmerge Güçleri, Irak ordusu ve Haşdi Şabi, IŞİD’e karşı aynı cephede savaştı ve bu Irak’taki en güçlü birliktelikti bunun artması gerekir” dedi.

IŞİD’in Irak ve bölge için en büyük tehdit olduğunu belirten Feyyaz, tüm tarafların kendi vatanlarını birlikte koruduğunu dile getirdi.

“2017’de Erbil ile Bağdat arasında bazı olumsuz olaylar yaşandı” diyen Falih Feyyaz, “Ancak bugüne bakmalıyız. Tüm tarafların hakları korunarak Erbil ve Bağdat’ın anlaşmaya varması için çaba harcamalıyız” ifadelerini kullandı.

Sadece bir tarafın ajandasının uygulamasının kabul edilemez olduğunu belirten Haşdi Şabi Heyeti Başkanı, “Ulusal bir proje etrfında Kürdistanlı kardeşlerimizle anlaşma sağlanmalı, bölünmeye karşı durup birliğe saygı duymalyız” şeklinde konuştu.